Verdeeldheid over tweede notering Saudi Aramco

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 19:36

Bedrijf wil zelf naar Londen, Saoedisch koningshuis kiest voor New York.

(ABM FN-Dow Jones) Er is verdeeldheid over de tweede notering voor Saudi Arabian Oil Company. Het staatsoliebedrijf uit Saoedi-Arabië, dat sowieso in eigen land genoteerd wordt bij een beursgang, wil zelf graag een tweede listing aan de London Stock Exchange. Het Saoedische koningshuis geeft echter de voorkeur aan een plekje aan de New York Stock Exchange. Dit meldde The Wall Street Journal woensdagavond op basis van bronnen.  

De verdeeldheid zorgt voor vertraging in het proces om Saudi Aramco in 2018 naar de beurs te brengen, volgens de Amerikaanse zakenkrant.

Topbestuurders van het bedrijf zouden teveel juridische risico's zien in een notering in New York, maar de Saoedische koning Abdoellah en zijn zoon, plaatsvervangend kroonprins Mohammed bin Salman willen juist naar Amerika vanwege de politieke banden met de Verenigde Staten en omdat er op de Amerikaanse kapitaalmarkt meer geld op te halen valt. 

Ondertussen proberen zowel de Londense als New Yorkse beurs al maanden om Saudi Aramco binnen te halen, net als andere grote mondiale beursuitbaters. De beursgang wordt naar verwachting één van de grootste ooit, met een omvang van mogelijk 2 biljoen dollar. 

Volgens één van de bronnen wordt vermoedelijk volgende maand de knoop doorgehakt over de tweede notering, aldus The Wall Street Journal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

38 minuten geleden - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

46 minuten geleden - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.