Wall Street richting groene start

Redactie ABM Financial News - 14 juni 2017, 14:52

Voorzichtig optimisme voorafgaand aan rentebesluit.

(ABM FN-Dow Jones) In aanloop naar het rentebesluit van de Federal Reserve lijkt Wall Street hoger te gaan openen. Futures voor de S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingszoemer in New York 0,1 procent hoger.

Door ABM Financial News geraadpleegde analisten gaan er van uit dat de rente met 25 basispunten zal worden verhoogd. Momenteel staat het belangrijkste tarief op 0,75 tot 1,00 procent.

"Iedereen rekent op een renteverhoging, maar wat er daarna gebeurt, is belangrijker", zei Mitul Patel van Janus Henderson. Volgens Patel lijkt de markt ervan uit te gaan dat dit voorlopig de laatste verhoging zal zijn, aangezien de inflatie tegenvalt.

De consumentenprijzen bleken zopas in mei met 0,1 procent op maandbasis te zijn gedaald. In april was nog sprake van een stijging met 0,2 procent. De negatieve inflatie was onder meer verklaarbaar door de dalende energieprijzen, die namen in mei met 2,7 procent af.

Voorbeurs werd ook bekend dat de detailhandelsverkopen in mei onverwacht daalden. Waar gerekend werd op een vlakke ontwikkeling, namen de verkopen met 0,3 procent af.

Het rentebesluit van de Federal Reserve met daarbij nieuwe economische ramingen wordt woensdagavond om acht uur bekendgemaakt. Voorzitter Janet Yellen begint een half uur later aan haar toelichting.

Verder was er aandacht voor een schietpartij in de Amerikaanse stad Alexandria, waarbij de Republikein Steve Scalise gewond zou zijn geraakt. De schutter zou volgens Amerikaanse media door de politie zijn aangehouden. Ook vier anderen raakten gewond.

De euro/dollar noteerde op 1,1253. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1218 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1207 op de borden.

Olie noteerde voorafgaand aan het wekelijkse olierapport van half vijf van vanmiddag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,7 procent tot 46,16 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,5 procent goedkoper werd op 48,47 dollar.

Bedrijfsnieuws 

Autofabrikant Tesla steeg in de handel voorbeurs met 0,9 procent. Het aandeel sloot dinsdag bijna 5 hoger op een recordniveau van 375,95 dollar. 

Slotstanden

Wall Street sloot dinsdag hoger, waarbij de Dow Jones index een nieuwe recordstand bereikte van 21.328,47 punten. Dat betekende een winst van 0,4 procent. De S&P 500 index steeg 0,5 procent op 2.440,35 punten en de Nasdaq won 0,7 procent op 6.220,37 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

44 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.