Bank of England handhaaft rente

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 13:04

Opkoopprogramma ook onveranderd.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England heeft donderdag, conform verwachting, de rente ongemoeid gelaten.

Dit betekent dat de rente blijft staan op het historisch lage niveau van 0,25 procent.

Ook bracht de Britse centrale bank geen wijziging aan in het opkoopprogramma van obligaties ter waarde van 435 miljard Britse pond.

Het rentebesluit van de Britse centrale bank werd bekendgemaakt tegen een nieuwe politieke achtergrond in het Verenigd Koninkrijk. Vorige week slaagde de Conservatieve partij van premier Theresa May er niet in om een meerderheid te behouden in het Britse Lagerhuis, waardoor de onzekerheid rondom de onderhandelingen over het vertrek uit de Europese Unie, de zogenoemde Brexit, is toegenomen.

Het Monetary Policy Committee stemde met 5 stemmen voor het handhaven van het huidige beleid. Drie bankiers opteerden evenwel voor een renteverhoging. Economen rekenden slechts op 1 dissident die voor een renteverhoging zou stemmen.

Inflatie

In mei lag de inflatie in het Verenigd Koninkrijk op 2,9 procent en daarmee boven de prijsstabiliteit die de Britse centrale bank nastreeft. Dat was geen verrassing, want de Bank of England sprak bij zijn kwartaalrapport over de inflatieontwikkeling in mei nog uit dat het inflatieniveau tot zeker het tweede kwartaal van 2020 uitkomt boven de doelstelling van 2 procent. Met name het zwakke Britse pond zorgt ervoor dat de inflatie harder oploopt.

De euro/pond noteerde donderdagmiddag, kort voor het rentebesluit, op 0,8793.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.