Beursblik: Goldman Sachs haalt Eurocommercial van verkooplijst

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 11:31

Koersdoel verhoogd naar 36,80 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het advies voor het vastgoedfonds Eurocommercial verhoogd van Neutraal naar Verkopen en tevens het koersdoel opwaarts bijgesteld van 35,60 euro naar 36,80 euro.

Het aandeel bleef volgens de zakenbank sinds het op de verkooplijst stond achter op de stijging die sectorgenoten die door Goldman Sachs worden gevolgd, boekten.  

De analisten van de bank blijven uitdagingen zien voor het vastgoedfonds, vanwege de druk die internet zet op retailers, en door de toetreding van nieuwe partijen. Hoewel de vastgoedobjecten van Eurocommercial vrijwel volledig bezet zijn, voorzien de analisten dat de bezettingsgraad marginaal zal dalen, aangezien huurders in middelgrote winkelcentra in toenemende mate zullen worden geconfronteerd met de uitdagingen van de veranderende retailmarkt.

Toch waren de resultaten van Eurocommercial Properties over de eerste negen maanden van het lopende gebroken boekjaar volgens de Amerikaanse zakenbank iets beter dan verwacht, waarbij de winst per aandeel 2 procent hoger dan verwacht uitkwam en de net asset value 1 procent hoger dan voorzien.

De analisten stelden het koersdoel voor Eurocommercial Properties opwaarts bij, in lijn met het voorziene winstrendement van 7,2 procent voor het komende boekjaar en een verwachte daling van de gewogen gemiddelde kosten van het vermogen met 3 basispunten tot 5,48 procent.

Het aandeel Eurocommercial noteerde donderdag op een rood Damrak 0,4 procent hoger op 37,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EUROCOMM... toevoegen aan uw watchlist 34,71 -0,89% -0,31 35,02