Beursblik: Goldman Sachs haalt Eurocommercial van verkooplijst

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 11:31

Koersdoel verhoogd naar 36,80 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft donderdag het advies voor het vastgoedfonds Eurocommercial verhoogd van Neutraal naar Verkopen en tevens het koersdoel opwaarts bijgesteld van 35,60 euro naar 36,80 euro.

Het aandeel bleef volgens de zakenbank sinds het op de verkooplijst stond achter op de stijging die sectorgenoten die door Goldman Sachs worden gevolgd, boekten.  

De analisten van de bank blijven uitdagingen zien voor het vastgoedfonds, vanwege de druk die internet zet op retailers, en door de toetreding van nieuwe partijen. Hoewel de vastgoedobjecten van Eurocommercial vrijwel volledig bezet zijn, voorzien de analisten dat de bezettingsgraad marginaal zal dalen, aangezien huurders in middelgrote winkelcentra in toenemende mate zullen worden geconfronteerd met de uitdagingen van de veranderende retailmarkt.

Toch waren de resultaten van Eurocommercial Properties over de eerste negen maanden van het lopende gebroken boekjaar volgens de Amerikaanse zakenbank iets beter dan verwacht, waarbij de winst per aandeel 2 procent hoger dan verwacht uitkwam en de net asset value 1 procent hoger dan voorzien.

De analisten stelden het koersdoel voor Eurocommercial Properties opwaarts bij, in lijn met het voorziene winstrendement van 7,2 procent voor het komende boekjaar en een verwachte daling van de gewogen gemiddelde kosten van het vermogen met 3 basispunten tot 5,48 procent.

Het aandeel Eurocommercial noteerde donderdag op een rood Damrak 0,4 procent hoger op 37,53 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EUROCOMM... toevoegen aan uw watchlist 36,85 1,01% 0,37 36,48