Beursupdate: Damrak lager van start na rentebesluit

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 09:24

Beursplein 5 over brede linie lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag in lichte mineur van start gegaan na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,6 procent lager naar 518,32 punten, terwijl de Midkap 0,7 procent prijs gaf.

Onder de hoofdfondsen bleven uitschieters achterwege. AkzoNobel voerde de lijst aan met een winst van krap een half procent. Daarmee was het ook de enige stijger. ASML en Gemalto waren de grootste dalers met circa anderhalf procent. 

In de Midkap behoorde Philips Lighting na een adviesverlaging tot de grootste dalers met 1,5 procent. ING verlaagde het advies van Kopen naar Houden, maar stelde wel het koersdoel wel opwaarts bij van 27,00 naar 35,00 euro. Analisten van ING merkten op dat het aandeel recent flink opliep, waardoor de beloftes bij de beursgang inmiddels wel zo ongeveer ingeprijsd zijn. ASM International gaf daarnaast, in navolging van het tanende sentiment voor techfondsen op Wall Street, ook 1,5 procent prijs. 

Air France-KLM was een van de weinige stijgers met een half procent. De luchtvaartmaatschappij profiteerde van de onder druk staande olieprijzen, waardoor op termijn de kerosinerekening lager uit kan vallen.

Bij de kleinere fondsen daalde ForFarmers bijna twee procent naar 9,60 euro. KBC Securities verlaagde het advies voor de diervoederspecialist van Accumuleren naar Houden met een ongewijzigd koersdoel van 9,20 euro, na de goede koersprestaties van het fonds. 

Analist Guy Sips van KBC Securities wees op de aanhoudende volatiliteit op de valutamarkten en in grondstofprijzen. Vooral veranderingen in het Britse pond zullen een impact hebben op de geconsolideerde resultaten van ForFarmers, denkt Sips. 


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

39 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: Trump houdt gemoederen valutamarkt bezig

ECB-notulen non-event.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 523,71 -0,41% -2,18 525,89
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,36 -0,14% -1,12 794,48
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.009,71 -0,12% -1,17 1.010,88