Franse bodemonderzoeker bankroet

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 09:06

Herstructurering schrapt miljarden aan schulden.

(ABM FN-Dow Jones) De Franse dienstverlener voor de olie-industrie CGG Group heeft woensdag faillissementsbescherming aangevraagd in de Verenigde Staten en Frankrijk, nadat het bedrijf met geldschieters en obligatiehouders overeenkwam dat ongeveer 2 miljard aan schuld uit de boeken zal worden geschrapt. Dit blijkt uit een melding bij een Amerikaanse faillissementsrechtbank.

Volgens de advocate van het bedrijf, een sectorgenoot van het Nederlandse Fugro, was CGG niet langer in staat om aan zijn schulden te voldoen door de langdurige lage prijzen van aardolie en aardgas.

De ruil van schuld voor aandelen was al enige tijd onderwerp van gesprek.

Woensdag werd de schuldenherstructurering onder toezicht van de rechter in Parijs gestart met een 'sauvegarde'-procedure, gevolgd door een procedures voor elf dochterbedrijven bij het Amerikaanse faillissementsgerechtshof in New York.

Volgens de deal zullen obligatiehouders bijna 2 miljard aan schulden in ruil voor het merendeel van de aandelen van een gereorganiseerd CGG, stelde het bedrijf. Het herstructureringsplan vereist dat tot 500 miljoen dollar aan nieuw geld wordt opgehaald met een claimemissie van 125 miljoen dollar en de uitgifte van 375 miljoen dollar aan nieuwe schuld.

De gewone schuldeisers van CGG, die ongeveer 800 miljoen dollar hebben verstrekt, zullen de looptijd van hun leningen verlengen in ruil voor een betaling van 150 miljoen dollar uit de opbrengst van het nieuwe geld. De bestaande aandeelhouders, die mogen meedoen met de claimemissie, zien hun belang gereduceerd tot 4,5 procent van de aandelen van het gereorganiseerde CGG, na voltooiing van de schuldruil, volgens de melding bij het Amerikaanse faillissementsgerecht.

De Compagnie Générale de Géophysique focust op seismisch onderzoek en andere technieken waarmee energiebedrijven olie- en aardgasreserves kunnen opsporen.

 De omzet van CGG was in 2016 1,2 miljard dollar, ruim een derde van de 3,4 miljard die het bedrijf in 2012 verdiende voordat de olieprijs inzakte.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst flink lager

Donald Trump zorgt voor nervositeit op de markt volgens Aberfeld.

7 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

49 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

49 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

59 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.