Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 12:51

Markt niet onder de indruk plannen Fed voor derde renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,7 procent in het rood.

Centrale banken domineren ook donderdag het sentiment. De Bank of England publiceert zijn rentebesluit, nadat de Federal Reserve woensdag voor de tweede keer dit jaar de rente verhoogde. De Amerikaanse centrale bank hintte met volle kracht een einde te maken aan het soepele monetaire beleid.  De Federal Reserve bevindt zich volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda in een meer bevoorrechte positie dan zijn Britse evenknie, "met veel betere groeivooruitzichten, een economie die veel beter in vorm is en een inflatieniveau, dat een strakker monetair beleid mogelijk maakt", aldus de marktanalist. De Amerikaanse centrale bank gaf aan dat er een kans bestaat dat de Fed de rente dit jaar nog een keer verhoogt en tegelijkertijd van plan is om de omvangrijke balans te verlagen. Handelaren zijn volgens Erlam niet overtuigd dat de centrale bank de rente dit jaar nog een keer zal opschroeven, ondanks het commentaar van de Fed.

"De renteverhoging [van woensdag] was verwacht, maar wat niet was verwacht was de 'hawkish' toon van de Fed-verklaring", aldus marktanalist Kathleen Brooks van City Index.

Olie noteerde donderdag vlak tot lager. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 44,64 dollar, terwijl een augustus-future Brent vlak noteerde op 46,99 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1166. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1180 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1218 op de borden.

Op macro-economisch vlak staan donderdag een zestal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, Amerikaanse import- en exportcijfers van mei, de Empire State index en de Philly Fed index van juni. Later op de dag verschijnen industriële productiedata van mei en de vertrouwensindex van Amerikaanse huizenbouwers in juni. 

Bedrijfsnieuws

Kroger kan donderdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het supermarktconcern publiceert voorbeurs kwartaalcijfers. Er was nog geen handel in het aandeel voorbeurs.

Donderdag lijkt de verkoopgolf in de techsector hervat te worden. Apple noteerde 1,2 procent lager, Alphabet, de moedermaatschappij van Google, daalde 1,9 procent, Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,3 procent lager en Amazon.com verloor 1,5 procent. Microsoft daalde 0,8 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent lager op 2.437,92 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 21.374,56 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.194,89 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.