Kroger verlaagt winstverwachtingen

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 14:09

Forse winstdaling in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Kroger heeft de winstverwachtingen voor dit jaar verlaagd, vanwege een grotere last gerelateerd aan het voorraadbeheer van de onderneming. Dit maakte de op één na grootste supermarktketen in de Verenigde Staten donderdag bekend.

Kroger rekent nu op een aangepaste winst per aandeel van 2,00 tot 2,05 dollar. Eerder ging het bedrijf nog uit van 2,21 tot 2,25 dollar per aandeel. Kroger verwacht dit jaar een zogenoemde LIFO last te moeten nemen van 80 miljoen dollar, waar eerder op 25 miljoen dollar werd gerekend. De LIFO last is het gevolg van veranderingen in productkosten.

Wat betreft de omzet rekent de supermarktketen nog altijd op een identieke omzetgroei van 0 tot 1 procent.

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 4,9 procent tot 36,3 miljard dollar. Kroger heeft recent ModernHealth overgenomen, wat bijdroeg aan de omzetgroei. "We zijn tevreden dat de identieke supermarkt omzet in de afgelopen negen weken van het eerste kwartaal positief waren en dit heeft doorgezet in het tweede kwartaal tot nu toe", zei CEO Rodney McMullen in een toelichting op de cijfers.

De operationele winst daalde op jaarbasis stevig van 1.200 miljoen naar 622 miljoen dollar. De nettowinst zakte van 696 miljoen naar 303 miljoen dollar.

In de elektronische handel voorbeurs daalde het aandeel Kroger met ruim 8 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.