Olieprijs verder gedaald

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 20:45

Markten verteren voorraadcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs daalde donderdag verder, maar minder scherp dan op woensdag, toen cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek dat de olievoorraden zijn gedaald, maar minder sterk dan verwacht en uit cijfers van het Internationaal Energie Agentschap bleek dat de voorraden ruwe olie in geïndustrialiseerde landen in april zelfs zijn gestegen.

De afspraken van de OPEC en andere olieproducerende landen over productiebeperkingen hebben daar kennelijk weinig invloed op. 

De juli-future op een vat West Texas Intermediate sloot donderdag uiteindelijk 0,27 dollar ofwel 0,6 procent lager op 44,46 dollar.

De Amerikaanse olievoorraden in de Oklahoma hub zijn op jaarbasis weliswaar gedaald van 66 miljoen naar 62 miljoen vaten, maar het probleem is dat de voorraden aan de kust van de Golf van Mexico en gemeten over het hele land op jaarbasis zijn gestegen, constateerde Bill Edwards van Edwards Energy Consultants in Texas. 

"Bovendien is het verschil in Oklahoma tussen 66 miljoen en 62 miljoen onbeduidend. Bij beide cijfers gaat het om operationele resultaten en ze zitten tegen de maximumcapaciteit aan", zo lichtte hij toe. De cijfers zeggen ook niets over trends bij de export en import, voegde hij toe.

"De  voorraadcijfers van gisteren bevestigden dat de schalieproducenten in de Verenigde Staten de productiebeperking in andere markten behoorlijke snel opvullen, maar als de prijzen verder tot laag in de 40 dollar bandbreedte zakken, wordt de situatie voor hen wel anders", aldus hoofdanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets in Londen.

Analisten van consultantbureau Energy Aspects merkten op dat een "duurzaam herstel van de olieprijzen alleen haalbaar is als de OPEC de verder snijdt in de productie of als het aantal productiepunten ongepland stijgt". Energy Aspects merkte daarbij op dat de productiestijgingen van Nigeria en Libië de productiebeperking van OPEC halveren.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.