Valuta: herstel dollar na rentebesluit

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 10:02

Handelaren houden vandaag Bank of England in de gaten.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten lagen er vanochtend rustig bij, nadat de Amerikaanse Federal Reserve woensdag conform verwachting het belangrijkste rentetarief verhoogde.

Valutahandelaar Paul Erdmann van Ebury merkte op dat de euro woensdag lange tijd stabiel bleef tegenover de dollar, maar dat de greenback wel in waarde daalde nadat er in de middag tegenvallende cijfers verschenen over de Amerikaanse inflatie. De inflatie kwam in mei op maandbasis uit op 0,1 procent negatief, tegen 0,2 procent in april. Vooraf rekenden geraadpleegde economen op een stabiel inflatieniveau. De negatieve inflatie was onder meer verklaarbaar door de dalende energieprijzen, die namen in mei met 2,7 procent af.

Na het rentebesluit door de Federal Reserve herstelde de dollar echter weer, zo merkte Erdmann op. De Amerikaanse centrale bank verhoogde conform de verwachting de rente met 0,25 procentpunt. Uiteindelijk noteerde het valutapaar rond het slot op Wall Street nagenoeg onveranderd op 1,1215. Vanochtend werd de euro juist iets minder waard ten opzichte van de dollar. Het muntpaar koerste rond een niveau van 1,1192.

In het Verenigd Koninkrijk staat vandaag het rentebesluit van Bank of England op de rol. "De inflatie is inmiddels naar een meerjarig hoogtepunt gestegen", aldus marktanalist Ron van der Does van IG Markets. "De val van het pond als gevolg van de Brexit heeft deze inflatie geïmporteerd en kwam deze maand uit op 2,9 procent. Dit is ver boven de doelstelling."

Van der Does verwacht dat de Britse centrale bank de rente ongewijzigd laat op 0,25 procent.

"Het Monetary Policy Committee zal waarschijnlijk geen specifieke opmerkingen maken over de verkiezingsuitslag of de gevolgen ervan. Maar de ontstane onzekerheid over de outlook voor het monetaire beleid, of de impact op de economie, vergroten de kans dat het beleid op zijn huidige pad blijft", schreven economen van Investec Economics in een voorbeschouwing op het Britse rentebesluit.

De euro koerste vanochtend ten opzichte van het pond op 0,8792. 

In Zwitserland werden vanochtend al de negatieve rentestanden conform verwachting gehandhaafd. De Swiss National Bank hield de belangrijkste benchmark op 0,75 procent negatief en benadrukte dat men in kan blijven grijpen op de valutamarkten om de koers van de Zwitserse frank op een gewenst peil te houden. 

De euro/Zwitserse frank handelde donderdag 0,1 procent lager op 1,0881. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.