Wall Street richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 14:58

Markt niet onder de indruk plannen Fed voor derde renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.

Centrale banken domineerden ook donderdag het sentiment nadat de Federal Reserve woensdag voor de tweede keer dit jaar de rente verhoogde. De Amerikaanse centrale bank hintte op het eindevan het soepele monetaire beleid.

De Fed bevindt zich volgens marktanalist Craig Erlam van Oanda in een meer bevoorrechte positie dan zijn Britse evenknie, "met veel betere groeivooruitzichten, een economie die veel beter in vorm is en een inflatieniveau, dat een strakker monetair beleid mogelijk maakt", aldus de marktanalist.

De Amerikaanse centrale bank gaf aan dat er een kans bestaat dat de Fed de rente dit jaar nog een keer verhoogt en tegelijkertijd van plan is om de omvangrijke balans terug te dringen. Handelaren zijn volgens Erlam evenwel niet overtuigd dat de centrale bank de rente dit jaar nog een keer zal opschroeven, ondanks het commentaar van de Fed.

"De renteverhoging [van woensdag] was verwacht, maar wat niet was verwacht was de 'hawkish' toon van de Fed-verklaring", meende marktanalist Kathleen Brooks van City Index echter.

Donderdagmiddag maakte de Bank of England een pas op de plaats, zoals ook werd voorzien. Wat verraste was dat niet één maar drie bankiers opteerden voor een renteverhoging.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs bekend dat de wekelijkse steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 10 juni met 8.000 stuks daalden naar 237.000 aanvragen. Er was gerekend op 240.000 aanvragen.

De Amerikaanse import- en exportprijzen daalden in mei met achtereenvolgens 0,3 procent en 0,7 procent.

Ook werden er twee regionale indicatoren bekend gemaakt. De bedrijvigheid in de industrie in de regio rond het Amerikaanse Philadelphia daalde in juni minder hard dan was verwacht. De activiteit in New York steeg juist naar het hoogste niveau in meer dan twee jaar tijd.

Later op de dag verschijnen nog cijfers over de industriële productie en over de huizenmarkt.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 0,9 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij de indexen tussentijds op hun laagste niveau in bijna twee maanden noteerden. Ook in Europa plaatsten beleggers vraagtekens bij de indicatie die de Federal Reserve afgaf voor zijn monetair beleid, gezien de signalen dat de consumentenbestedingen haperen.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend overwegend lager. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,3 procent tot 19.831,82 punten en de Chinese Shanghai Composite steeg 0,1 procent tot 3.132,49 punten.

Olie noteerde donderdag lager. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,5 procent tot 44,50 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,3 procent lager noteerde op 46,87 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1152. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1180 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1218 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Kroger noteerde voorbeurs maar liefst 13,1 procent lager, nadat de op één na grootste supermarktketen in de Verenigde Staten de winstverwachting voor dit jaar verlaagde, vanwege een grotere eenmalige last.

Donderdag lijkt de verkoopgolf in de techsector hervat te worden. Apple noteerde voor aanvang van de reguliere handel 1,3 procent lager, Alphabet, de moedermaatschappij van Google, daalde 1,6 procent, Facebook noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,2 procent lager en Amazon.com verloor 1,4 procent. Microsoft daalde 0,8 procent.

Starbucks noteerde in de elektronische handel voorbeurs voor de achtste opeenvolgende handelsdag lager, nadat een analist van Wedbush Securities het advies op het aandeel verlaagde van Outperform naar Neutraal. Het aandeel verloor 0,7 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent lager op 2.437,92 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 21.374,56 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.194,89 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.