Zwitserse centrale bank handhaaft rente

Redactie ABM Financial News - 15 juni 2017, 09:46

Inflatieverwachting licht gedempt.

(ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van Zwitserland heeft conform verwachting de negatieve rentestanden donderdag gehandhaafd. 

De Swiss National Bank hield de belangrijkste benchmark op 0,75 procent negatief en benadrukte dat men in kan blijven grijpen op de valutamarkten om de koers van de Zwitserse frank op een gewenst peil te houden. 

De referentierente voor de driemaands Libor die de SNB hanteert, is blijven staan op een bandbreedte van 1,25 negatief tot 0,25 procent negatief. 

De centrale bank rekent voor 2017 nog steeds op een inflatie van 0,3 procent. Voor 2018 gaan de Zwitsers nu ook uit een inflatie van 0,3 procent, waar eerder nog op 0,4 procent werd gerekend. Voor 2019 is de inflatieraming verlaagd van 1,1 naar 1,0 procent. 

De Zwitserse economie zal naar verwachting van de centrale bankiers dit jaar nog steeds met ongeveer 1,5 procent groeien, hoewel de groei in het eerste kwartaal niet boven 1,1 procent uitkwam. De beschikbare indicatoren wijzen echter op iets robuustere economische dynamiek, aldus de centrale bank.

De euro/Zwitserse frank handelde donderdag 0,1 procent lager op 1,0881. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

9 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

11 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

31 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.