Beursblik: Degroof Petercam zet Kendrion op kooplijst

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 09:00

Koersdoel van 39,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Degroof Petercam is gestart met het volgen van Kendrion met een koopaanbeveling en een koersdoel van 39,00 euro.

Analist Frank Claassen meent dat Kendrion een "aantrekkelijke" combinatie van een midden enkelcijferige autonome groei en stijgende marges biedt.

Hoewel het aandeel Kendrion dit jaar beter presteerde dan de brede markt, meent Claassen dat er meer in het vat zit. In twee tot drie jaar tijd kan de koers volgens de analist zelfs naar circa 45 euro.

De plannen die de nieuwe CEO Joep van Beurden doorvoert, betalen zich volgens Degroof Petercam duidelijk uit. In eerste instantie wil Kendrion de EBITA-marge eind 2018 hebben verhoogd naar 10 procent. Naast een hogere omzet moeten kostenbesparingen hieraan bijdragen. Vanaf 2019 komt volgens de analist de focus te liggen op een versnelling van omzetgroei boven het historisch gemiddelde van 5 procent.

Daarbij merkte Claassen ook op dat het niet zou verrassen als er een overnamebod op Kendrion komt, mede vanwege de sterke balans van de onderneming. De schuldratio (netto schuld/EBITDA) is 1.

Het aandeel Kendrion sloot donderdag op 34,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
KENDRION toevoegen aan uw watchlist 36,56 3,42% 1,21 35,35