Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Air France-KLM scherp

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 08:44

Advies blijft Neutraal.

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Air France-KLM verhoogd van 6,00 naar 10,60 euro, met een ongewijzigd Neutraal advies. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank

Met dit nieuwe koersdoel bracht Goldman Sachs de waardering van de Frans-Nederlandse maatschappij in lijn met die op de beurs.

De zakenbank constateerde in het rapport dat traditionele luchtvaartmaatschappijen, zoals Air France-KLM, het dit jaar op de beurs veel beter hebben gedaan dan prijsvechters, dankzij een cyclische herstel van de prijzen voor lange afstandsvluchten. 

Inmiddels is het volgens de analisten echter tijd om weer naar de structurele onderliggende trends te kijken. Meerdere maatschappijen verkeren in zwaar weer, waaronder Alitalia en Air Berlin, en Goldman Sachs voorziet dat low-budget maatschappijen, en dan met name Ryan Air en in mindere mate Easyjet, zullen profiteren van het marktaandeel dat vrij zal komen. Het advies voor Ryan Air werd door Goldman Sachs dan ook verhoogd naar Kopen, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 14,90 naar 22,00 euro. De analisten wezen specifiek op de groeikansen voor de prijsvechter in Duitsland. Het advies op Lufthansa bleef Verkopen.

Air France-KLM sloot donderdag twee procent lager op 10,97 euro.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AIR FRAN... toevoegen aan uw watchlist 12,65 -1,63% -0,21 12,86