Beursupdate: Damrak hoger uit startblokken

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 09:20

Beursplein 5 in het groen van start.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is vrijdag hoger van start gegaan. Kort na de beursgong noteerde de AEX index 0,6 procent hoger op 521,68 punten, terwijl de Midkap 0,4 procent bijschreef.

In de AEX koersten de fondsen over de brede linie hoger, maar zonder echte uitschieters. Randstad en Aegon wonnen meer dan een procent. Ahold Delhaize was de enige dissonant met een verlies van meer dan een procent. Donderdag verloor het aandeel al vier procent, nadat het Amerikaanse supermarktconcern Kroger voor een lagere winst waarschuwde.

Bij de middelgrote fondsen wonnen ASM International en BE Semiconductor Industries meer dan een procent. De afgelopen handelsdagen waren technologiefondsen nog de gebeten hond door een bedrukte sentiment op Wall Street voor de sector. Air France-KLM won ruim een procent tot 11,08 euro, nadat zakenbank Goldman Sachs het koersdoel verhoogde van 6,00 naar 10,60 euro, met een ongewijzigd Neutraal advies. GrandVision sloot de rij met een verlies van ruim een half procent. 

Bij de kleinere fondsen won broker BinckBank meer dan een procent. Kendrion ging een half procent hoger na een koopaanbeveling door Degroof Petercam. Fitness-keten Basic-Fit verloor daarentegen krap twee procent. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

24 minuten geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

1 uur geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

1 uur geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71