Chinese centrale bank injecteert 250 miljard yuan

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 08:13

Grootste financiele injectie op 1 dag in 5 maanden.

(ABM FN-Dow Jones) De centrale bank van China heeft vrijdag voor 250 miljard yuan, ofwel bijna 37 miljard dollar, in het Chinese financiële systeem gepompt. Het betreft daarmee de grootste financiële injectie op één dag sinds medio januari.

De transactie volgt na het besluit van de People's Bank of China eerder in de week om een pas op de plaats te maken, na de renteverhoging van de Amerikaanse Federal Reserve.

Het besluit om 250 miljard yuan in het financiële systeem te injecteren suggereert dat Beijing een meer accommoderend beleid nastreeft in zijn voortdurende strijd om financiële risico's en een zeepbel te voorkomen.

Een soepeler beleid was met name nodig omdat het een maand betreft waarin de vraag naar contanten in China toeneemt vanwege de te betalen vennootschapsbelastingbetalingen en de wettelijke kapitaaleisen van banken, zeiden analisten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.