Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 12:46

Markt richt vizier op Fed-speech.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten lijken daarmee te herstellen van de verliezen een dag eerder, met name vanwege de hernieuwde verkoopgolf van techfondsen.

De markt kijkt vrijdag onder andere uit naar een speech van Dallas-Fed-voorzitter Rob Kaplan. Beleggers zullen de speech waarschijnlijk analyseren voor aanwijzingen over de beleidsvergadering van de Federal Reserve eerder deze week, die leidde tot een rentestijging en de belofte om het soepele monetaire beleid geleidelijk terug te schroeven en een mogelijke derde renteverhoging dit jaar. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was het voor beleggers moeilijk te verteren dat de centrale bank niet bezorgd lijkt over een vertraging van de Amerikaanse economische groei ondanks recente zwakke Amerikaanse macro-data.

De Japanse centrale bank bracht vrijdag geen wijzigingen aan in het monetaire beleid en handhaafde de rente op 0,1 procent negatief. De Chinese centrale bank pompte vrijdag 250 miljard yuan, ofwel circa 37 miljard dollar, in het financiële systeem.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen woningbouwdata van mei, gevolgd door het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, van juni.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 44,72 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,9 procent duurder werd op 47,35 dollar.

De euro/dollar noteerde op  1,1179. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1153 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1146 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De zogenaamde FANG aandelen, Facebook, Amazon, Netflix en Google, nu Alphabet, noteerden na de verliezen een dag eerder in de elektronische handel voorbeurs hoger. Facebook steeg 0,3 procent, Amazon won 0,7 procent en Netflix noteerde 0,6 procent hoger.

Alphabet, de moedermaatschappij van Google, won 0,1 procent, na het nieuws dat de Europese Commissie het concern een boete zou kunnen opleggen van meer dan 1 miljard euro vanwege beschuldigingen dat het bedrijf zijn positie op de markt voor zoekmachines heeft misbruikt.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.432,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 21.359,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.165,50 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

20 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

21 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

24 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.