Johnson & Johnson rondt overname Actelion af

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 07:37

Overname van 30 miljard dollar.

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft de overname van Actelion voor een bedrag van 30 miljard in contanten afgerond. Dit maakte de Amerikaanse farmaceut vrijdag bekend.

Actelion is daarmee onderdeel geworden van Janssen Pharmaceutical Companies, een onderdeel van Johnson & Johnson. Eind januari 2017 maakte de Amerikaanse farmaceut bekend een definitief akkoord bereikt te hebben voor de overname van Actelion voor 280 dollar per aandeel.

In verband met de afronding van de overname heeft Actelion zijn R&D-divisie afgesplitst en ondergebracht in de nieuw opgerichte Zwitserse onderneming Idorsia. Aandelen Indorsia zijn in de vorm van een aandelendividend uitgekeerd aan de bestaande aandeelhouders van Actelion. Het aandeel wordt vanaf vandaag verhandel op de Zwitserse beurs. Een divisie van Johnson & Johnson zal in eerste instantie een belang van 9,9 procent houden in Indorsia, met recht op nog eens 22,1 procent van Indorsia's uitstaand aandelenkapitaal via een converteerbare obligatie.

Het aandeel Johnson & Johnson sloot donderdag 0,2 procent hoger op 133,04 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

6 uren geleden - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

7 uren geleden - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

8 uren geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.