Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 20:53

Op weekbasis dalen de olieprijzen al vier weken achter elkaar.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten, al werd op weekbasis voor de vierde week op rij verlies geboekt. 

De juli-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 0,28 dollar hoger, of 0,6 procent, op 44,74 dollar. De winst bleek niet genoeg om op weekbasis in positief terrein te komen. 

Op donderdag sloot de olieprijs nog op het laagste niveau sinds november vorig jaar, vanwege de aanhoudende zorgen omtrent het overaanbod olie op de markt. Eerder deze week werd bekend dat de Amerikaanse olie- en gasproductie blijft stijgen, waarbij een zwakke vraag in de Verenigde Staten voor een druk op de prijzen zorgt. 

"Doordat Amerikaanse producenten van schalie-olie en -gas blijven doorpompen ontstaat het gevaar dat de zwakte in olieprijzen zal aanhouden", aldus analist Lukman Otunuga van FXTM. 

Een toegenomen Amerikaanse productie belemmert de pogingen van de OPEC en andere grote olieproducerende landen om de olievoorraden terug te brengen naar een vijfjaarsgemiddelde. Productiebeperkingen, die in januari van dit jaar zijn ingevoerd, zorgden er vooralsnog niet voor dat dit doel werd bereikt. Als gevolg werden de productieafspraken verlengd tot eind maart volgend jaar. Sommige analisten verwachten dat zelfs volgend jaar de voorraden nog boven de doelstelling van de OPEC zullen liggen. 

Baker Hughes maakte vrijdag bekend dat het aantal actieve olieplatformen in Amerika in de afgelopen week is gestegen met 6 tot 747. Het was de tweeentwintigste opeenvolgende week dat er sprake was van een toename. De olieprijzen reageerden hier nauwelijks op. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.