Update: Gerechtshof Amsterdam verklaart Fortis-schikking van Ageas niet bindend

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 22:01

Hof vindt hoogte van vergoedingen niet redelijk.

(ABM FN-Dow Jones) Het Gerechtshof van Amsterdam heeft vrijdag de Fortis-schikking van Ageas niet bindend verklaard.

Het hof oordeelde dat de hoogte van de in de schikkingsovereenkomst opgenomen vergoedingen door een verschil in behandeling tussen twee groepen van aandeelhouders niet redelijk is. 

De rechter vindt dat de belangen van de personen ten behoeve van wie de overeenkomst is gesloten "in materiële zin niet voldoende gewaarborgd zijn".

Daarnaast heeft de kwijtingsbepaling in de overeenkomst een te ruime strekking, vindt het hof. "Eén en ander staat aan toewijzing van het verzoek tot verbindendverklaring in de weg", oordeelde het hof.

"Uiteraard zijn we teleurgesteld", aldus CEO Bart De Smet van Ageas. "Het Hof heeft het voorziene schikkingsbedrag van 1,2 miljard euro niet in twijfel getrokken, maar wel de toewijzing ervan tussen de verschillende belanghebbenden. We zullen in de komende maanden trachten om met de claimantenorganisaties gezamenlijk een oplossing te vinden voor de bezwaren van het Hof."

ConsumentenClaim diende in februari namens meer dan 1.000 beleggers een verweerschrift in tegen de schikking van Ageas rond de Fortis-zaken. 

Ageas is als Belgische verzekeraar de juridische opvolger van het voormalige Fortis. In 2016 kondigde Ageas een compensatieregeling van 1,2 miljard euro aan om de beleggersschade aangericht door Fortis. Meerdere belangenverenigingen schaarden zich hierachter.

Maar volgens ConsumentenClaim en aangesloten beleggers is de schadevergoeding te laag, waardoor de partijen ervoor kozen om de regeling aan te vechten, voordat deze algemeen bindend kan worden.

Op een groene beurs sloot het aandeel Ageas vrijdag nagenoeg vlak op 36,52 euro.

Update: om commentaar van CEO Ageas toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AGEAS toevoegen aan uw watchlist 36,11 -4,75% -1,80 37,91