Valuta: meer rust op valutamarkten

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 09:20

Japanse yen kan dalen.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten daalt de yen nu de risicobereidheid lijkt toegenomen, terwijl de euro mogelijk herstel kan vertonen. Dit zei valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank  vrijdag.

De yen verloor terrein tegenover de dollar nadat Bank of Japan geen wijzigingen in zijn monetaire beleid aanbracht. Daarmee blijft de centrale bank de markt stimuleren met een negatieve rente en een grootschalig opkoopprogramma voor obligaties. De Japanse beurs ging hierop omhoog en ook Europese aandelenmarkten noteren kort na opening van de handel in het groen.

"Er heerst momenteel wat rust in de markten. Als de aandelenbeurzen wat meer lucht krijgen dan kan de yen, een veilige haven, naar beneden", zei valutahandelaar Jongbloed.

In navolging van het Japanse rentebesluit beantwoordt voorzitter van de Bank of Japan, Haruhiko Kuroda vragen en hierop kan de yen verder reageren volgens de valutaspecialist van Saxo Bank. "Ik denk dat de dollar nog verder kan stijgen ten opzichte van de yen."

Wat betreft de euro is het volgens de valutahandelaar de vraag of de euro kan herstellen tegenover de dollar. "De steun ligt op 1,1140, daar is [de munt] momenteel nog niet doorheen gebroken", zei Jongbloed. Rond de opening in Europa noteerde het valutapaar op 1,1157. De handelaar wees erop dat Europa voor Griekenland weer een oplossing lijkt te hebben gevonden, "dus die angst is weer even weg". Verder kunnen Europese inflatiecijfers, die om 11 uur vanochtend verschijnen, mogelijk voor beweging zorgen.

"Maar Amerikaanse macrocijfers blijven goed en daarom blijft men dollars kopen. Het is afwachten of dat doorzet", stelde Jongbloed. In Amerika verschijnt om vier uur het consumentenvertrouwen berekend door de universiteit van Michigan.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

9 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

11 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.