Wall Street richting licht hogere opening

Redactie ABM Financial News - 16 juni 2017, 14:44

Woningbouwcijfers mei stellen teleur.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

De Amerikaanse aandelenmarkten lijken daarmee te herstellen van de verliezen een dag eerder, met name vanwege de hernieuwde verkoopgolf van techfondsen.

De markt kijkt vrijdag onder andere uit naar een speech van Dallas-Fed-voorzitter Rob Kaplan. Beleggers zullen de speech waarschijnlijk analyseren voor aanwijzingen over de beleidsvergadering van de Federal Reserve eerder deze week, die leidde tot een rentestijging en de belofte om het soepele monetaire beleid geleidelijk terug te schroeven en een mogelijke derde renteverhoging dit jaar. Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets was het voor beleggers moeilijk te verteren dat de centrale bank niet bezorgd lijkt over een vertraging van de Amerikaanse economische groei ondanks recente zwakke Amerikaanse macro-data.

De Japanse centrale bank bracht vrijdag geen wijzigingen aan in het monetaire beleid en handhaafde de rente op 0,1 procent negatief. De Chinese centrale bank pompte vrijdag 250 miljard yuan, ofwel circa 37 miljard dollar, in het financiële systeem.

Op macro-economisch vlak werd voorbeurs in de Verenigde Staten bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in mei is gedaald met 5,5 procent naar 1,1 miljoen, terwijl werd gerekend op een stijging van 3,4 procent. Het aantal bouwvergunningen daalde in mei met 4,9 procent naar 1,168 miljoen.

Later op de dag staat het consumentenvertrouwen, gemeten door de universiteit van Michigan, van juni geagendeerd.

In Europa was sprake van een positief sentiment, met een winst van 0,6 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index, waarbij beurzen opgelucht reageerden op de Griekse bailout deal en de autofondsen de beurzen ondersteunden na positieve Europese verkoopcijfers.

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 steeg 0,6 procent tot 19.943,26 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,3 procent op 3.123,17 punten.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 44,85 dollar, terwijl een augustus-future Brent 1,2 procent duurder werd op 47,50 dollar.

De euro/dollar noteerde op  1,1179. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1153 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1146 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De zogenaamde FANG aandelen, Facebook, Amazon, Netflix en Google, nu Alphabet, noteerden na de verliezen een dag eerder in de elektronische handel voorbeurs hoger. Facebook steeg 0,1 procent, Amazon won 0,4 procent en Netflix noteerde 0,7 procent hoger.

Alphabet, de moedermaatschappij van Google, won 0,4 procent, na het nieuws dat de Europese Commissie het concern een boete zou kunnen opleggen van meer dan 1 miljard euro vanwege beschuldigingen dat het bedrijf zijn positie op de markt voor zoekmachines heeft misbruikt.

Nike verloor voorbeurs 1,9 procent, nadat JPMorgan het advies verlaagde van Overwogen naar Neutraal en het koersdoel verlaagde van 61,00 naar 58,00 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,2 procent lager op 2.432,46 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 21.359,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,5 procent tot 6.165,50 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Procter & Gamble houdt vast aan eigen strategie

Levensmiddelenconcern spoort aandeelhouders aan om bedrijf te steunen.

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting hogere opening

Opluchting na rustig weekend op geopolitiek vlak.

15 minuten geleden - Lees verder

Activistische aandeelhouder zou zich gemeld hebben bij Refresco - media

Overname Cott zou als blokkade voor acquisitie Refresco fungeren.

29 minuten geleden - Lees verder

Sysco boekt meer winst

Ook omzet hoger.

38 minuten geleden - Lees verder

Chinese belangstelling voor Fiat Chrysler - media

Autofabrikant zou bod te laag vinden.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.