Beursblik: Societe Generale verlaagt koersdoel Ahold Delhaize

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 12:43

Koersdoel naar 18,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Société Générale heeft maandag het koersdoel voor Ahold Delhaize verlaagd van 22,00 naar 18,00 euro, waarbij het advies werd gehandhaafd op Houden.

Volgens de analisten van de Franse bank is de overname van Whole Foods Market door Amazon.com "een echte game changer". De concurrentie tussen Amazon en Wal-Mart zal toenemen, denken de marktvorsers, die er op rekenen dat dit "pijnlijke" gevolgen zal hebben voor de andere concurrenten, bijvoorbeeld in de vorm van een prijzenoorlog.

Ondanks dat de overlap tussen Ahold Delhaize en Whole Food beperkt is, voorzien de analisten wel een verdere verslechtering van de marktomstandigheden in Amerika. Reden ook dat Société Générale voorzichtiger werd ten aanzien van de marges van Ahold Delhaize in Amerika. In plaats van 4,6 procent EBIT-marge in 2020, denken de analisten nu aan 3,9 procent voor Ahold en 3,5 procent voor Delhaize. Voor Delhaize lag de raming op 4,3 procent.

"Hoewel we er van overtuigd zijn dan Ahold Delhaize zijn synergiedoelstellingen van 500 miljoen euro zal halen, vrezen we dat de groep het merendeel van deze winsten weer zal moeten herinvesteren om het marktaandeel te beschermen", aldus de analisten.

Tussen 2017 en 2020 gaat Société Générale inmiddels uit van een gemiddeld 9,5 procent lagere winst per aandeel Ahold Delhaize.

Op een groene beurs steeg het aandeel Ahold Delhaize maandag 1,1 procent naar 16,89 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Nederlandse huishoudens spenderen meer

Consumptie met 2,2 procent omhoog in juni.

7 minuten geleden - Lees verder

Nederlandse investeringen nemen af

Daling 0,3 procent in juni.

9 minuten geleden - Lees verder

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

22 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.