Beursupdate: Damrak start handelsweek fors in het groen

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 09:17

Philips in de schijnwerpers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs kende maandag een overtuigende opening. Kort na de beursgong koerste de AEX index 1,0 procent hoger naar 525,84 punten, terwijl de Midkap een half procent bijschreef. 

Onder de hoofdfondsen was Philips blikvanger met een winst van bijna vier procent. Eén van de meest strijdlustige activistische beleggers ter wereld, Third Point, is in het geheim een belang aan het opbouwen in Philips, wat speculatie voedt dat de technologiereus kan worden opgeschud. Dit schreef The Times zondag op basis van anonieme bronnen. Het belang van Third Point in Philips heeft de meldingsgrens van 3 procent nog niet overschreden, blijkt uit de registers van de Autoriteit Financiële Markten.  

Ahold Delhaize herstelde daarnaast met twee procent licht van de koersdreunen van afgelopen week, ingegeven door de overname van Whole Foods door Amazon.com, en in mindere mate door een winstwaarschuwing van de Amerikaanse supermarktketen Kroger. Gemalto was de enige daler, met een bescheiden verlies van een half procent.

In de AMX sprong BE Semiconductor Industries er tussen uit met een winst van drie procent. Ook OCI steeg met meer dan twee procent, na een koersdoelverhoging door HSBC. Vastgoedfonds Vastned was een dissonant met een verlies van meer dan een procent. 

Bij de kleinere fondsen won Sif Holding meer dan vier procent. De Roermondse funderingsspecialist haalde een opdracht binnen voor het leveren van alle monopiles voor windmolenpark Albatros van EnBW. De opdracht was al vermeld in het orderboek van Sif en gold als een project waarvoor exclusief werd onderhandeld. 

 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

9 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

15 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

55 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 521,87 1,00% 5,16 516,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 793,64 0,77% 6,06 787,58
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.003,80 0,69% 6,86 996,94