Europcar neemt Goldcar over

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 08:02

Financiele details niet vermeld

(ABM FN-Dow Jones) Europcar heeft een overeenkomst gesloten met Investindustrial voor de overname van autoverhuurbedrijf Goldcar. Dit meldde Europcar maandag voorbeurs zonder financiële details te vermelden.

"Na de overname van Buchbinder in mei is de overname van Goldcar opnieuw een belangrijke strategische stap voor de Europcar Group, omdat het ons in staat stelt een belangrijke speler te worden in het Europese low-cost-segment", zei CEO Caroline Parot in een toelichting op de acquisitie.

Goldcar is met name actief in het lage-kostensegment en heeft sterke posities in Spanje en Portugal. In de periode tussen 2008 en 2016 realiseerde Goldcar een omzetgroei van 17 procent op jaarbasis. In 2016 boekte het autoverhuurbedrijf een bedrijfsresultaat (EBITDA) van circa 48 miljoen euro op een omzet van ongeveer 240 miljoen euro.

Het aandeel Europcar sloot vrijdag op een groene Franse beurs 0,5 procent hoger op 12,04 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.