Europese beurzen hoger rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 12:31

Franse verkiezingen en Brexit domineren het sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur hoger. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,7 procent tot 389,10 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,7 procent op 12.839,45 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,8 procent op 5.305,64 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,5 procent hoger op 7.497,80 punten.

De markt richtte zich maandagochtend met name op de uitkomst van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen van zondag en de start van de Brexit-onderhandelingen. La République en Marche van de nieuwe Franse president Emmanuel Macron heeft zondag conform verwachting een grote overwinning behaald bij de parlementsverkiezingen. De partij van Macron haalde 308 zetels binnen van de 577 die in l'Assemblée nationale te vergeven waren. Coalitiepartner Movement Démocrate bleek goed voor nog eens 42 zetels.

"Macron heeft laten zien dat als je agenda goed is, mensen je zullen steunen en gevestigde partijen verpletterd kunnen worden", aldus marktanalist Naeem Aslam van Think Markets. Daarnaast wees de analist op de druk op het Britse pond, terwijl Londen zich opmaakt voor de formele start van de Brexit-onderhandelingen. De financiële markten reageerden nauwelijks op berichten over een aanslag met een busje in Londen, waarbij een moskeebezoeker omkwam en diverse mensen gewond raakten.

Op macro-economisch vlak werd maandagochtend bekend dat de bouwproductie in de eurozone in april is gestegen ten opzichte van de voorgaande met met 0,3 procent, tegenover een daling met 1,1 procent een maand eerder. Op jaarbasis was sprake van een stijging van 3,2 procent.

Olie noteerde maandag in het groen. Een juli-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 44,91 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 47,53 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1196. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1208 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1197 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De Britse retailers J Sainsbury en Marks & Spencer herstelden maandag na de sterke verkoopgolf vrijdag onder Britse retailers, toen Amazon.com bekendmaakte Whole Foods Market over te nemen. Dit leidde tot zorgen over meer concurrentie in de supermarktsector. J Sainbury noteerde maandag rond het middaguur 2,1 procent hoger, Marks & Spencer steeg 1,8 procent en Whole Foods Market noteerde 29,1 procent hoger.

Tesco won 0,6 procent en online supermarkt Ocado won 7,0 procent.

Ook Ahold Delhaize herstelde van de forse verliezen afgelopen vrijdag. Het aandeel noteerde 1,1 procent hoger.

Philips noteerde 5,2 procent in het groen, nadat dagblad The Times op basis van anonieme bronnen meldde dat het Amerikaanse hedgefund Third Point een miljardenbelang zou willen opbouwen in de Nederlandse onderneming om het management onder druk te zetten.  

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,3 procent in het groen.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag vlak op 2.433,15 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het groen op 21.384,28 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,2 procent tot 6.151,76 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Gemengd beeld.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint week met winst

Fiat Chrysler hoger op overnamegeruchten.

Gisteren - Lees verder

Groen slot Wall Street in de maak

Fiat Chrysler hoger op overnamegeruchten.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: Google betaalt Apple miljarden

Bernstein ziet oplopende licenties voor maker iPhone.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink lager

ABN AMRO houdt situatie Noord-Korea in de gaten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.121,67 1,20% 60,75 5.060,92
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.268,59 1,29% 67,00 5.201,59