Geert Schaaij verkoopt stukje VNC aan MountainShield Capital Fund

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 11:13

200.000 stukken van eigenaar verwisseld.

(ABM FN-Dow Jones) Oprichter Geert Schaaij heeft afgelopen week 200.000 aandelen Verenigde Nederlandse Compagnie verkocht aan het MountainShield Capital Fund. Dit bleek uit de registers van de Autoriteit Financiële Markten en werd door de betrokken partijen bevestigd tegenover ABM Financial News.

Op 14 juni verkocht Schaaij de 200.000 stukken. Hierdoor daalden de aandelen VNC die hij bezit, van 2,5 miljoen naar 2,3 miljoen stuks.

Op 14 juni bewoog de koers van het aandeel VNC tussen de 1,92 en 2,00 euro. Daarmee zou Schaaij, bekend van zijn beleggersblad Beursgenoten, maximaal 400.000 euro hebben ontvangen.

Tegen ABM Financial News zei Schaaij de stukken vooral te hebben verkocht om met name "zijn belangen te spreiden". Daarbij wilde de bekende belegger ook een aantal privé investeringen doen.

Koper van de 200.000 stukken is het MountainShield Capital Fund, zo bevestigde Selwyn Duijvestijn, die verantwoordelijk is voor de strategie van het fonds, maandag tegenover ABM Financial News.

VNC en het MountainShield Capital Fund zijn overigens geen onbekenden van elkaar. Eind februari meldde VNC dat het fonds, waarvan de strategie wordt bepaald door Selwyn Duijvestijn, voor 1,2 miljoen euro aan verplicht converteerbare obligaties VNC had gekocht.

Het betrof toen nieuw uitgegeven obligaties met 5 procent rente en een verplichte conversie tegen 3,50 euro per aandeel VNC met een looptijd tot en met 31 december 2021. Na conversie krijgt MountainShield Capital Fund, uitgaande van het toenmalige aantal uitstaande aandelen VNC, een belang van 6,1 procent in het kapitaal van VNC.

Op vragen van ABM Financial News waarom Duijvestijn destijds niet de aandelen, maar een converteerbare obligatie kocht, antwoordde de belegger dat hij gelooft in de mogelijkheden van VNC, maar dat er simpelweg te weinig handel in het aandeel was om een fatsoenlijk belang in korte tijd op te kunnen bouwen.

Volgens de website van beursbedrijf Euronext staan er ruim 3,6 miljoen aandelen VNC uit. Daarmee zou het verkochte belang van 200.000 stukken circa 5,5 procent groot zijn.

Inmiddels zit het MountainShield Capital Fund op een belang van 12,54 procent in VNC. Het fonds heeft continu een order in boek liggen en zo kocht het al eerder ook wat stukken VNC bij.

Duijvestijn is goed te spreken over de recente overname door VNC van onderdelen van de DGB Groep en over topman Mark Logtenberg, en hoopt dat er meer acquisities in deze hoek volgen.

Het aandeel Verenigde Nederlandse Compagnie werd maandag 0,1 procent duurder op 2,01 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Hudson's Bay opent nog dit jaar 12 winkels in Nederland

Eerste winkel op 5 september open in Amsterdam.

8 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting hogere opening

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

10 minuten geleden - Lees verder

VEB treft schikking met accountant Deloitte

Schikking voor voormalige aandeelhouders InnoConcepts.

33 minuten geleden - Lees verder

Great Wall Motors had geen formeel contact met Fiat Chrysler

Chinees bedrijf heeft wel interesse in Italiaans-Amerikaanse autofabrikant.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op hogere opening Wall Street

Markt kijkt uit naar Jackson Hole Symposium.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 1,65 -8,84% -0,16 1,65