KPMG gedaagd door curatoren Imtech

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 12:48

Accountant spreekt van stap te ver.

(ABM FN-Dow Jones) Accountant KPMG is door de curatoren van het failliete Imtech voor de rechter gedaagd, omdat het kantoor onvoldoende mee zou willen werken met het verschaffen van informatie. Dit bleek maandag uit het zesde faillissementsverslag van de voormalig beursgenoteerde technisch dienstverlener.

De curatoren schrijven dat ze KPMG hebben gevraagd om relevante controledossiers te ontvangen, maar hier heeft de accountant slechts in beperkte mate gehoor aan gegeven.

De curatoren hebben KPMG ook verzocht het boetebesluit van de Autoriteit Financiële Markten te leveren. De toezichthouder legde KPMG op 16 maart 2016 een boete op van 1,245 miljoen euro vanwege het niet naleven van de zorgplicht tussen 14 juni 2011 en 10 juni 2013. KPMG heeft geweigerd dit besluit op te sturen, waarop de curatoren naar de rechter zijn gestapt.

KPMG zegt in een reactie tegenover ABM Financial News dat de curatoren sinds mei 2016 "veelvuldig" informatie opvragen. Hier heeft het bedrijf naar eigen zeggen steeds aan meegewerkt, maar het huidige informatieverzoek gaat KPMG "een stap te ver", omdat er vertrouwelijkheid berust op het boetebesluit. De accountant vindt "uit principe" dat dit document vertrouwelijk moet blijven in de relatie tussen KPMG en de AFM.

Het kort geding vindt komende woensdag plaats.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Alle aandelen lager.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Google en Facebook opnieuw onder druk.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs strekt winstreeks uit tot vier dagen

Speculanten op lagere olieprijs schrikken van cyberaanvallen

Gisteren - Lees verder

Aandeelhouders stemmen 8 augustus over nieuwe bestuurders ABN AMRO

Clifford Abrahams en Tanja Cuppen worden voorgedragen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMTECH toevoegen aan uw watchlist 0,01 0,00% 0,00 0,01