Valuta: Franse verkiezingen steunen euro

Redactie ABM Financial News - 19 juni 2017, 09:35

Lichte volatiliteit Britse pond volgens Rabobank.

(ABM FN-Dow Jones) De tweede ronde van de Franse verkiezingen afgelopen zondag en de grote meerderheid in het parlement die de nieuwe president Emmanuel Macron met zijn partij La République en Marche wist af te dwingen, ondersteunt de euro. Dit zei marktanalist Elwin de Groot van Rabobank tegen ABM Financial News.

De partij van Macron haalde 308 zetels binnen van de 577 die in l'Assemblée nationale te vergeven waren. Coalitiepartner Movement Démocrate bleek goed voor nog eens 42 zetels.

De Franse verkiezingen zijn op dit moment veruit het belangrijkste nieuws, aldus De Groot van Rabobank. De grote vraag is volgens de analist nu echter of Macron gaat leveren en of hij in staat is de door hem aangekondigde hervormingen ook daadwerkelijk door te voeren.

Een tweede punt van focus maandagochtend is het Britse pond. De Groot wees erop dat een aanslag zondagavond op moskeegangers in Londen weliswaar leidde tot enige volatiliteit, hoewel het effect beperkt bleef. Een andere richtinggever voor de Britse munt is volgens De Groot de start maandag van de Brexit-onderhandelingen, hoewel het volgens hem eerst een kwestie zal zijn van aftasten, waarbij de Britse munt al naar gelang het verloop van de onderhandelingen zal meebewegen.

De euro noteerde maandag ten opzichte van de dollar 0,1 procent lager op 1,1192. Het Britse pond noteerde tegenover de euro en dollar vlak op respectievelijk 1,1418 en 1,278.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Damrak voortvarend uit startblokken

Markt over brede linie hoger.

17 minuten geleden - Lees verder

European Select Growth Opportunities Fund meldt kleiner belang in Esperite

Kapitaalbelang daalt onder 15 procent.

51 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in ASMI

Zowel kapitaalbelang als stemrecht boven 3 procent.

52 minuten geleden - Lees verder

Marshall Wace verkleint belang in IMCD fractioneel

Kapitaalbelang teruggebracht tot onder meldingsgrens.

53 minuten geleden - Lees verder

Norges Bank verkleint belang in BE Semiconductor Industries nipt

Zowel kapitaalbelang als stemrecht onder vijf procent.

54 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.