Beursblik: KBC Securities verlaagt koersdoel AkzoNobel

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 09:08

Koersdoel naar 80,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft vrijdag het koersdoel voor AkzoNobel verlaagd van 85,00 naar 80,00 euro met een ongewijzigd Accumuleren advies. 

Donderdag liet het Amerikaanse verf- en coatingsconcern PPG Industries weten "in het belang van de stakeholders van beide bedrijven" uiteindelijk af te zien van een openbaar bod op de Nederlandse sectorgenoot AkzoNobel.

Gezien de premium van circa 50 procent die PPG bood op de aandelen AkzoNobel, is analist Wim Hoste van KBC Securities van mening dat er een breedgedragen steun zou zijn geweest onder aandeelhouders als PPG met een vijandig bod zou zijn gekomen. "Het lijkt echter dat PPG dat een te risicovolle zet vond en zodoende besloot om Akzo met rust te laten", aldus Hoste. 

Voorafgaand aan het terugtrekken van PPG, koerste het aandeel AkzoNobel al tegen een significante korting ten opzichte van PPG's laatste bod, zo merkte de analist verder op. 

PPG kan nu zes maanden lang geen nieuw voorstel doen aan AkzoNobel. De Nederlandse verf- en chemieconcern wil graag op eigen kracht verder. "Het is nu aan AkzoNobel om zijn eigen strategische en financiële doelen te behalen", aldus de marktvorser van KBC. 

Op een groen Damrak koerste het aandeel AkzoNobel vrijdagochtend kort na de openingsbel 0,9 procent lager op 74,38 euro.  

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

10 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

10 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

14 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

20 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 77,47 1,18% 0,90 76,57