Detailhandelsomzet fors hoger

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 11:06

Vooral woningwinkels zetten veel meer om.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van de Nederlandse detailhandel is in het eerste kwartaal op jaarbasis flink gestegen, waarbij vooral woning gerelateerde winkels het erg goed deden. Dit bleek vrijdag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De totale detailhandelsomzet steeg in het eerste kwartaal met 4,8 procent, waarbij het volume met 2,9 procent toenam.

Dankzij het herstel op de woningmarkt steeg de omzet bij daaraan gerelateerde winkels sterk. Zo nam de omzet in doe-het-zelfwinkels en keukenverkopers met 10,8 procent, de hoogste omzetgroei in 11 jaar.

De omzet in winkels voor consumentenelektronica boekten daarentegen 3,4 procent minder omzet, wat volgens het CBS vooral het gevolg is van de concurrentie van internetverkopen.

De omzet bij winkels in voedings- en genotmiddelen steeg in het eerste kwartaal met 3 procent, vooral dankzij de verkopen in supermarkten.

De detailhandelsomzet uit online verkopen namen ten opzicht van het eerste kwartaal in 2016 met 14,8 procent toe. De omzet bij multi-channelers, bedrijven die zowel een fysieke winkel hebben als online verkopen, nam daarbij met 16,4 procent toe. Dat was iets meer dan bij de pure webwinkels, daar groeide de omzet met 13,6 procent. 

Aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 waren 20.000 vacatures binnen de detailhandel onvervuld, het hoogste aantal sinds de start van de vacaturewaarneming in 1997. Daarnaast verwacht per saldo ruim 11 procent van de detailhandelsondernemers een verdere verbetering van de werkgelegenheid in het tweede kwartaal van 2017, aldus het CBS.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen krabbelen op

Risicobereidheid terug.

26 minuten geleden - Lees verder

Weer sterk kwartaal Toll Brothers

Outlook weer aangescherpt.

33 minuten geleden - Lees verder

Duitse ZEW index daalt

Afname sterker dan verwacht.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: Damrak schrijft groene cijfers

Markt maakt zich op voor publicatie ZEW-index.

1 uur geleden - Lees verder

Ford zoekt samenwerking met Chinese fabrikant elektrische auto's

Doel is om joint venture op te richten.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 38,60 0,36% 0,14 38,46