Futures Wall Street hoger voorafgaand aan banenrapport

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 12:57

Nieuwe records lijken in de maak.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden vrijdag op een hogere opening voor Wall Street. De futures op de S&P 500 index stegen rond het middaguur 0,2 procent en die op de Dow Jones index en de Nasdaq stonden beide 0,3 procent hoger.

Veel aandacht gaat vrijdag uit naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid. Gemiddeld rekent de markt op een groei van de werkgelegenheid met 185.000 banen in mei en een stabiele werkloosheid van 4,4 procent. 

"Bij het banenrapport is het altijd belangrijk om naar de afzonderlijke componenten te kijken. Valt de loongroei tegen, dan zullen beleggers minder blij zijn met het rapport", zei Konstantinos Anthis van ADS Securities in een voorbeschouwing op het rapport.

Ook valutastrateeg Joel Kruger van LMAX Exchange wees op de loonontwikkeling. Is die beter dan verwacht, dan komt de Federal Reserve in de ongemakkelijke positie dat het feitelijk gedwongen wordt de rente te verhogen, in plaats van dat de Amerikaanse centrale bank daar nog wat ruimte in heeft.

Verder staan vanmiddag handelscijfers over de maand april op de rol en de inkoopmanagersindex voor de regio New York over de maand mei.

De olieprijs daalde vrijdag vanwege de zorgen over wat het terugtrekken van Amerika uit het klimaatakkoord betekent voor de olievoorraden, die hierdoor mogelijk toenemen. Een juli-future West Texas Intermediate bewoog 2,8 procent lager op 46,99 dollar, terwijl een augustus-future Brent ook 2,8 procent daalde naar 49,21 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1222. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1216 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1214 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Qua bedrijfsnieuws is het rustig nu het kwartaalcijferseizoen zo goed als voorbij is. Mogelijk kunnen aandelen van bedrijven die zich richten op groene energie op extra aandacht rekenen nadat donderdagavond bekend werd dat Amerika uit het klimaatakkoord van Parijs stapt. Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets UK wees erop dat beleggers dit soort aandelen nu mogelijk links laten liggen en de voorkeur geven aan aandelen van bedrijven die zich richten op fossiele brandstoffen.

De CEO van Tesla, Elon Musk, zei donderdag in reactie op de beslissing van de Amerikaanse president Donald Trump, dat hij uit een adviescommissie van het Witte Huis stapt. Een van de onderdelen van Tesla is zonnepanelenontwikkelaar SolarCity. Het aandeel Tesla steeg vanmiddag krap een half procent.

Op individueel niveau is er extra aandacht voor Lululemon Athletica. Het aandeel van de kleding retailer steeg donderdag nabeurs al 10 procent op sterke kwartaalcijfers en voegde daar vrijdag nog eens 16 procent aan toe in de elektronische handelk voorbeurs.

Meubelketen RH, voorheen bekend als Restoration Hardware, daalde donderdag in de elektronische nabeurshandel ruim 20 procent vanwege een winstwaarschuwing. Vrijdagmiddag ging daar nog eens 22 procent vanaf.

Slotstanden

Bij de slotbel noteerde de S&P 500 index donderdag 0,8 procent in de plus op een stand van 2.430,06 punten. De Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 21.144,18 punten en de Nasdaq won 0,8 procent op een slotstand van 6.246,83 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

20 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

21 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

24 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

30 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.