Lagere resultaten voor Jan De Nul

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 13:55

Vergelijkingsbasis ongunstig voor baggeraar.

(ABM FN-Dow Jones) Jan de Nul heeft in 2016 lagere resultaten behaald dan in het voorgaande, sterke, jaar. Dit maakte de baggeraar vrijdag bekend.

De resultaten stonden vorig jaar onder druk vanwege lagere investeringen wereldwijd in infrastructuur, de lage olieprijzen en een zwakke economische groei. Toch spreekt Jan De Nul van een stabiel jaar.

De omzet kwam uit op ruim 2 miljard euro, wat een daling van 9 procent betekent ten opzichte van 2015. Jan De Nul benadrukte dat 2015 een "uitzonderlijk sterk jaar" was vanwege enkele grote baggerprojecten, zoals de aanleg van het Suezkanaal in Egypte.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) daalde afgelopen jaar fors naar 339 miljoen euro, wat uitgedrukt tegen de omzet neerkomt op 17 procent. "Vergeleken met het recordjaar 2015 is dit een daling, maar gemiddeld over 2 jaar situeert de EBITDA zich op een sterke 23 procent", zei de onderneming. In 2015 kwam de EBITDA uit op een recordniveau van 632 miljoen euro.

De nettowinst daalde met ruim 60 procent van 265 miljoen naar 102 miljoen euro.

De solvabiliteit bleef volgens het concern onverminderd sterk op 60 procent. Financieel blijft de onderneming solide. Voor het derde jaar op rij was Jan De Nul schuldenvrij. Vorig jaar bleef er een netto kaspositie over van 271 miljoen euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.