Update: Beursblik: mogelijk grote opdracht voor Besi

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 10:12

NIBC schat waarde op meer dan 30 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) BE Semiconductor Industries heeft mogelijk een erg grote opdracht binnengehaald bij Samsung Electronics. Dit schreef analist Edwin de Jong van NIBC vrijdag op basis van een artikel in The Investor.

Het betreffende artikel maakt melding van een opdracht die volgens De Jong, mits het artikel correct is, alleen bij Besi terecht kan zijn gekomen, aangezien het een product betreft dat volgens de analist alleen door de Duivense toeleverancier wordt aangeboden.

De Jong verwacht dat de waarde van de opdracht meer dan 30 miljoen euro zal zijn,"en dat zou onze taxaties significant" beïnvloeden, aldus de analist.

Aan het einde van het eerste kwartaal had Besi een orderboek van 206 miljoen euro.

Besi zei vrijdagochtend in een reactie tegen ABM Financial News dat zij alleen melding maken van een order als deze "uniek" is. "Wij slaan niet op de trom", aldus CEO Richard Blickman. Daarbij noemde de bestuursvoorzitter een opdracht van zo'n 30 miljoen euro niet heel groot, in vergelijking tot de huidige orderportefeuille.

Volgens Blickman, die het artikel in The Investor ook had gelezen, is op basis daarvan niet te concluderen of er überhaupt al een order is vergeven en hij waarschwude voorzichtig te zijn met dergelijk nieuws. Wel erkende de topman dat Besi "een heel sterke positie" in TCB heeft, waar de opdracht ook betrekking op zou hebben.

NIBC heeft een Accumuleren advies op Besi met een koersdoel van 38,00 euro. Dit koersdoel moet op basis van de “enorm goede” resultaten in het eerste kwartaal evenwel nog worden bijgesteld, aldus De Jong.

Op een groen Damrak steeg het aandeel BE Semiconductor Industries vrijdag 2,5 procent naar 48,73 euro.

Update: om reactie Besi toe te voegen en koers te verversen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bouwbedrijven weigeren te starten met nieuwbouw RIVM - media

Heijmans, Hurks en Strukton willen eerst overeenkomst over meerkosten.

1 uur geleden - Lees verder

Deere boekt meer winst op hogere kwartaalomzet

Outlook opnieuw verhoogd.

1 uur geleden - Lees verder

Futures wijzen op vlakke opening Wall Steet

Politieke onzekerheid hangt boven markt.

2 uren geleden - Lees verder

Aandeelhouders Stada Arzneimittel accepteren overnamebod

Ook alle mededingingsgoedkeuring binnen.

2 uren geleden - Lees verder

Reisaandelen onder druk in Europa na aanslag

Risico aversie terug in de markten.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BE SEMIC... toevoegen aan uw watchlist 54,38 -1,11% -0,61 54,99