Valuta: aandacht ligt op dollar

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 09:36

Amerikaanse banenrapport is vrijdag allesbepalend.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar is vrijdag de belangrijkste munt om de gaten te houden met het oog op het grote banenrapport van de Verenigde Staten over mei, nadat donderdag de banengroei in de private sector al boven de verwachtingen uitkwam.

"Als er vanmiddag om 14.30 uur meer dan 220.000 banen bij zijn gekomen, verwacht ik een daling van de euro ten opzichte van de dollar met een eurocent naar het steunniveau van 1,1110 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank.

De verwachting is dat er in mei in de Verenigde Staten 184.000 banen zijn bijgekomen bij een loonstijging van 0,2 procent en een werkloosheid van 4,4 procent.

Jongbloed verwacht bij een beter dan verwacht cijfer dat de Federal Reserve afdoende informatie in handen heeft om in elk geval te overwegen de rente op 14 juni niet met 25 maar mogelijk zelfs met 50 basispunten te verhogen. "De kans dat de de Fed daar toe overgaat is niet groot, maar ik sluit het niet uit", aldus Jongbloed.

Na het banenrapport en het aanstaande pinksterweekend, zijn de Britse parlementsverkiezingen het eerstvolgende richtpunt.

De euro noteerde vrijdag op 1,1221 dollar en op 0,8721 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder

AEX stijgt in week die in mineur eindigt

Amsterdamse hoofdgraadmeter op weekbasis half procent hoger.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.