Valuta: dollar onder druk na zwak banenrapport

Redactie ABM Financial News - 2 juni 2017, 15:37

Euro op hoogste niveau in zeven maanden.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar kwam vrijdag onder druk te staan na het tegenvallende Amerikaanse banenrapport. 

De euro steeg ten opzichte van de greenback tot 1,1271 dollar en dat markeerde het hoogste niveau in zeven maanden. "De markten reageerden voorspelbaar", volgens marktstrateeg Darren Ruane van Investec Wealth & Investment. "Rendementen op staatsobligaties daalden vanwege een zwakkere lezing over de Amerikaanse economie, waarna de aandelenmarkten en de dollar volgden." 

In mei groeide de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 138.000 banen, wat ruim onder de 180.000 stuks was die de markt voorzag. Ook werd de banengroei voor maart en april neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid daalde naar 4,3 procent, wat het laagste niveau betekent sinds 2001. daar staat wel tegenover dat de arbeidsparticipatie ook wat afnam.

De lonen in Amerika stegen in mei met 2,5 procent op basis, wat minder was dan verwacht. Gemiddeld blijft de loonontwikkeling, voor de Federal Reserve van belang bij het bepalen van het rentebeleid, hangen rond dit niveau, ondanks dat de werkloosheid afneemt.

"De lonen stijgen maar matig en dat voelt de dollar", aldus valutastrateeg Vassili Serebriakov van Crédit Agricole. "De kans dat de rente in juni wordt verhoogd is nog steeds aannemelijk, maar het rechtvaardigt wel de lage verwachtingen voor renteverhogingen daarna."

De Fed Fund futures die de markt gebruikt om een renteverhoging in te schatten staat voor juni op 93,5 procent.

Volgens marktstrateeg Ruane kijken de beleidsmakers van de Fed naar het grotere geheel en beschouwen ze de banendata van vrijdag mogelijk als economische ruis op de korte termijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.