Groene opening in de maak

Redactie ABM Financial News - 5 juni 2017, 08:18

Olieprijs flink hoger.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal maandag vermoedelijk met een kleine winst van start gaan. Vanwege Pinksteren blijven sommige beurzen, waaronder die in Frankfurt, vandaag gesloten.

In Azië was er vanochtend sprake van een gemengd beeld, met een lichte winst op de Japanse beurs, maar rode cijfers in China.

Voorbeurs waren er reeds de inkoopmanagersindices voor de Japanse en Chinese dienstensector. In beide landen trok de groei van de sector aan. Vooral voor China was dit belangrijk, nadat de industrie afgelopen maand voor het eerst in bijna een jaar tijd kromp. Later in de ochtend volgen ook de inkoopmanagersindexen voor de belangrijkste landen in Europa en vanmiddag is Amerika aan de beurt.

In Amerika is de agenda overigens goed gevuld, met naast de inkoopmanagerscijfers ook de arbeidsproductiviteit, de fabrieksorders en het consumentenkrediet.

De euro/dollar noteerde vanochtend op 1,1266. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag bewoog het muntpaar nog op 1,1283 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1273 op de borden.

Olie werd vanochtend duurder, ruim een procent. Een viertal Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, heeft besloten om de banden met Qatar te verbreken. De vier landen wezen op de terroristische banden van Qatar, dat daarmee voor onrust in de regio zorgt.

"Dit betekent mogelijk dat Qatar weinig reden heeft om de productiequota [van de OPEC] te respecteren", aldus econoom Phin Ziebell van de National Australia Bank. Als Qatar zich aan de productieafspraken onttrekt, dan bestaat volgens Ziebell de kans dat meer landen dit zullen doen en het akkoord daarmee in de prullenbak belandt.

Afgelopen weekend werd Londen opgeschrikt door een aanslag. De terroristen maakten aanvankelijk gebruik van een busje en staken vervolgens met messen in op het uitgaanspubliek in de Britse hoofdstad. De aanslag zou inmiddels zeven levens hebben geëist en tientallen gewonden. De drie daders zijn door de politie neergeschoten en omgekomen.

Bedrijfsnieuws

Er was voorbeurs nog geen bedrijfsnieuws.

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag in het groen. De Dow Jones index won 0,3 procent op een slotstand van 21.206,29 punten, terwijl de S&P 500 index 0,4 procent steeg tot 2.439,07 punten. Techbeurs Nasdaq kende de beste dag en won maar liefst 0,9 procent en sloot de week af op 6.305,80 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

19 minuten geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

20 minuten geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

23 minuten geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

24 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 522,67 0,30% 1,57 521,10
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 789,67 -0,34% -2,68 792,35
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.001,88 0,16% 1,62 1.000,26