Olieprijzen in de lift

Redactie ABM Financial News - 5 juni 2017, 08:25

Arabische landen verbreken banden met Qatar.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijzen zaten maandagochtend in de lift, nadat een viertal Arabische landen, waaronder Saoedi-Arabië, besloot de diplomatieke banden met Qatar te verbreken.

De vier landen wezen op de terroristische banden van Qatar, dat daarmee voor onrust in de regio zorgt. In de afgelopen maand zou het staatspersbureau van Qatar onder meer Hamas hebben erkend als legitieme vertegenwoordiger van het Palestijnse volk. 

Het persbureau stelde later gehackt te zijn, maar dit weerhielden Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Egypte en Bahrein er niet van om de websites van diverse nieuwsmedia in Qatar te blokkeren. Maandag besloten de landen ook de diplomatische banden met het Arabische emiraat te verbreken. 

“Dit betekent mogelijk dat Qatar weinig reden heeft om de productiequota [van de OPEC] te respecteren”, aldus econoom Phin Ziebell van de National Australia Bank. Als Qatar zich aan de productieafspraken onttrekt, dan bestaat volgens Ziebell de kans dat meer landen dit zullen doen en het akkoord daarmee in de prullenbak belandt.

Een juli-future West Texas Intermediate bewoog maandagochtend 1,0 procent hoger op 48,12 dollar, terwijl een augustus-future Brent met 0,9 procent steeg naar 50,40 dollar.

Op vrijdag sloten de olieprijzen nog flink lager, waarbij de daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie werd overschaduwd door de terugtrekking van de Amerikaanse president Donald Trump uit het klimaatakkoord van Parijs. De olieprijs daalde vrijdag tot het laagste niveau in drie weken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.