Update: Apple introduceert paradepaardje iMac

Redactie ABM Financial News - 5 juni 2017, 21:46

HomePod one last thing.

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft maandag tijdens het World Developers Conference een nieuwe iMac Pro en een HomePod aangekondigd.

De nieuwste versie van de populaire computer van Apple zal in december in de winkel liggen. De nieuwe Pro beschikt onder meer over een 27 inch Retina 5K scherm en tot wel 18 core Xeon processors, wat het volgens de fabrikant tot de meest krachtige Mac in de geschiedenis maakt. De nieuwe Pro is te koop vanaf 4.999 dollar.

"Dit zal onze snelste en krachtigste Mac ooit zijn", aldus vice-president John Ternus van de hardwaretak van Apple.

Ook de bestaande serie iMacs kreeg een update, dat wil zeggen snellere processors, meer opslag en een beter beeldscherm.

"Met grote updates voor de iMac, en vernieuwingen voor onze MacBook en MacBook Pro series, is de Mac sterker dan ooit", zei vice-president Ternus in een toelichting. De nieuwe versies zijn vanaf vandaag te bestellen op de website van Apple.

Ook een nieuwe iPad Pro 10,5 inch zag maandagavond het licht. Het scherm van deze iPad is 20 procent groter dan het standaard model.

Verder kondigde Apple een nieuw besturingssysteem aan, iOS11, met een update van iMessage, die het mogelijk maakt om via Apple Pay peer-to-peer betalingen te doen, dat wil zeggen direct geld overmaken naar een ander zonder tussenkomt van een derde partij. Door de koppeling met een digitale debet kaart kunnen gebruikers de ontvangen gelden ook bewaren.

De App Store van Apple kreeg tevens een redesign.

One last thing

CEO Steve Cook sloot de bijeenkomst af met "one last thing", namelijk de introductie van de HomePod. Hiermee wil Apple "muziek opnieuw uitvinden".

De slimme speaker, die met de stem kan worden bediend, is daarnaast volgens de fabrikant ook "een geweldige assistent", die antwoord zal geven op vragen over het nieuws en het weer en allerlei andere informatie kan verstrekken.

De HomePod zal vanaf december worden uitgeleverd en kost 349 dollar.

Het aandeel Apple werd maandagavond 1,1 procent lager verhandeld.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Consumentenvertrouwen fractie hoger

Vertrouwensindex naar 26.

19 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

25 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

26 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

28 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: Nederlandse bedrijven

Cijferseizoen op zijn laatste benen.

29 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.