Update: Arbeidsproductiviteit Amerika stijgt

Redactie ABM Financial News - 5 juni 2017, 15:01

Arbeidskosten namen eveneens toe.

(ABM FN-Dow Jones) De arbeidsproductiviteit in de Verenigde Staten is in het eerste kwartaal van 2017 gestegen. Dit bleek maandag uit definitieve cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

De productiviteit nam met 1,2 procent toe ten opzichte van een jaar terug, terwijl op kwartaalbasis een pas op de plaats werd gemaakt. Aanvankelijk werd er op kwartaalbasis nog een afname van de productiviteit van 0,6 procent gemeld.

De output nam op jaarbasis met 2,5 procent toe en het aantal gewerkte uren met 1,3 procent. Op kwartaalbasis ging het om stijgingen van 1,7 procent voor zowel de output als het aantal uren. Aanvankelijk werd er nog slechts een toename van de output van 1,0 procent gemeten en 1,6 procent meer uren.

De arbeidskosten per eenheid product stegen in de eerst drie maanden van dit jaar met 1,1 procent op jaarbasis en met 2,2 procent op kwartaalbasis. Een eerder cijfer gaf nog een stijging aan van 3,0 procent in vergelijking tot het vierde kwartaal van 2016. Historisch ligt de stijging van de arbeidskosten per eenheid product op 2,8 procent op jaarbasis, fiks hoger dan afgelopen kwartaal.

De loonkosten per uur stegen met 2,3 procent op jaarbasis. Op kwartaalbasis lagen de loonkosten 2,2 procent hoger.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Handelsoverschot eurozone lager in juni

Overschot ruim 26 miljard euro.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst in het rood

Boskalis vindt toch weg omhoog na halfjaarcijfers.

36 minuten geleden - Lees verder

Consumentenprijzen eurozone stijgen in stabiel tempo

Inflatie in juli op 1,3 procent.

40 minuten geleden - Lees verder

Britse detailhandel zet meer om

Stijging wel licht onder verwachting.

1 uur geleden - Lees verder

Aegon gaat samenwerking aan met Funding Circle

Verzekeraar gaat voor 160 miljoen pond leningen verstrekken aan Britse mkb.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.