Valuta: dollar blijft onder druk na zwak banenrapport

Redactie ABM Financial News - 5 juni 2017, 09:21

Volatiliteit in Britse pond houdt naar verwachting aan.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse dollar wist op maandag niet noemenswaardig te herstellen, nadat de greenback vrijdag onder druk kwam te staan na een tegenvallend Amerikaans banenrapport.

De euro koerste maandagochtend ten opzichte van de dollar naar 1,1276 dollar. Op vrijdag koerste het muntpaar nog op vergelijkbare niveaus.

In mei groeide de werkgelegenheid in de Verenigde Staten met 138.000 banen, wat ruim onder de 180.000 stuks was die de markt voorzag. Ook werd de banengroei voor maart en april neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid daalde naar 4,3 procent, wat het laagste niveau betekent sinds 2001. daar staat wel tegenover dat de arbeidsparticipatie ook wat afnam.

De lonen in Amerika stegen in mei met 2,5 procent op basis, wat minder was dan verwacht. Gemiddeld blijft de loonontwikkeling, voor de Federal Reserve van belang bij het bepalen van het rentebeleid, hangen rond dit niveau, ondanks dat de werkloosheid afneemt.

Volgens Michael Hewson van CMC Markets blijft het Britse pond deze week volatiel, na de aanslag in Londen afgelopen weekend en de ietwat uiteenlopende voorspellingen voor de uitkomst van de Britse verkiezingen op donderdag. "Het kan kop of munt worden, en het is niet verrassend dat dit terug te zien is in de recente bewegingen van het pond, dat in de Aziatische handel vanochtend wat terrein prijsgaf”, aldus Hewson.

Afgelopen weekend werd Londen opgeschrikt door een aanslag. De terroristen maakten aanvankelijk gebruik van een busje en staken vervolgens met messen in op het uitgaanspubliek in de Britse hoofdstad. De aanslag zou inmiddels zeven levens hebben geëist en tientallen gewonden. De drie daders zijn door de politie neergeschoten en omgekomen.

Beleggers krijgen later in de ochtend nog inzicht in de stand van de Britse dienstensector over mei. Er wordt door economen een daling van de inkoopmanagersindex voorzien van 55,8 in april naar 55,1 in mei.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

59 minuten geleden - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

1 uur geleden - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.