Aminvestco wint biedingsstrijd om staalfabriek Ilva

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 11:22

Investeerdersgroep met ArcelorMittal betaalt 1,8 miljard euro.

(ABM FN-Dow Jones) Investeerdersgroep Aminvestco, waar ArcelorMittal deel van uit maakt, heeft de bieding gewonnen die de Italiaanse overheid had uitgeschreven voor de overname van staalfabriek Ilva. Dit bevestigde een woordvoerder van ArcelorMittal dinsdag tegenover ABM Financial News. 

De woordvoerder stelde dat Aminvestco door de Italiaanse minister Carlo Calenda van Economische Ontwikkeling is verkozen om Ilva over te nemen. De investeerdersgroep betaalt volgens het ministerie 1,8 miljard euro voor de Italiaanse staalfabriek en zal bovendien 2,4 miljard euro investeren in onder meer het milieuvriendelijker maken van de fabriek.   

Aminvestco zal rond de tafel zitten met de Italiaanse regering om te spreken over de voorwaarden waaronder de transactie zal plaatsvinden. De woordvoerder van ArcelorMittal benadrukte dat het zodoende nog niet zeker is dat beide partijen tot een overeenkomst zullen komen. 

Aminvestco bestaat uit onder meer ArcelorMittal, Marcegaglia en Banca Intesa.

Op een rood Damrak koerste het aandeel ArcelorMittal dinsdagochtend 3,0 procent lager op 18,23 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Jongeren kiezen voor Snapchat in plaats van Facebook - eMarketer

Facebook onderdeel Instagram wel populair bij jeugd.

1 uur geleden - Lees verder

Herstel op Europese beurzen

Risicobereidheid weer even terug.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: cijfers Intertrust bevestigen vermoedelijk voorlopige resultaten

Markt kijkt vooral uit naar beleggersdag in september.

2 uren geleden - Lees verder

Damrak sluit in het groen

Beleggers rustig richting Jackson Hole.

2 uren geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verwacht meer tegenwind voor ArcelorMittal

Winsttaxaties voor dit jaar omlaag bij Britse bank.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,24 0,27% 0,06 22,18
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,24 0,27% 0,06 22,18