Beursblik: ArcelorMittal sluit goede deal met Ilva

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 17:08

Credit Suisse ziet potentie in niet renderende Italiaanse staalfabriek.

(ABM FN-Dow Jones) De overname van de Italiaanse staalfabriek Ilva door een consortium onder leiding van ArcelorMittal is een goede deal voor de in Nederland genoteerde staalreus. Dit schreven analisten van Credit Suisse dinsdag.

De marktvorsers wezen erop dat het management zes jaar de tijd krijgt om de fabriek te vernieuwen, voordat de balans beïnvloedt wordt. Als ArcelorMittal en partner Marcegaglia erin slagen om de productie te verhogen, terwijl de winstgevendheid per ton staal op peil blijft, dan kan het zelfs een "zeer goede" acquisitie worden.

Dit is volgens de analisten ook precies waar ArcelorMittal goed in is, namelijk het opkopen van niet renderende staalfabrieken om dan vervolgens de boel goed op de schop te nemen en zorgen dat er wel weer winst wordt gemaakt. Onderdeel van de plannen voor Ilva is volgens Credit Suisse een fikse reorganisatie die het personeelsbestand in de komende jaren moet terugbrengen van ruim 14.000 naar minder dan 8.500.

ArcelorMittal bezit 85 procent van het consortium en Marcegaglia heeft de rest. De Italiaanse overheid heeft Ilva verkocht voor in totaal 1,8 miljard euro, maar daarbovenop zal het consortium ook 2,4 miljard in de fabriek investeren, onder meer om de fabriek milieuvriendelijker te maken.

Credit Suisse heeft een Outperform advies op ArcelorMittal met een koersdoel van 31,00 euro. Op een rood Damrak noteerde het aandeel dinsdag 2,1 procent lager op 18,39 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

ASR en Air France-KLM naar STOXX Europe 600 index

Toevoegingen vanaf 18 september.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ASML grootste stijger.

13 minuten geleden - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Herstel na dalingen.

19 minuten geleden - Lees verder

Hogere koersen in New York

Herstel na dalingen.

59 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs sluit hoger

Laatste handelsdag voor september contract.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,24 0,27% 0,06 22,18
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,24 0,27% 0,06 22,18