Beursblik: gewaagde overname door ArcelorMittal

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 11:59

Overname zal volgens Actiam voor de nodige synergievoordelen zorgen.

(ABM FN-Dow Jones) Investeerdersgroep Aminvestco, waar ArcelorMittal deel van uit maakt, lijkt een redelijk gewaagde stap te hebben genomen met de voorgenomen overname van staalfabriek Ilva, al zal de acquisitie wel synergievoordelen kunnen opleveren. Dit stelde analist Corné van Zeijl van Actiam dinsdag tegenover ABM Financial News. 

Vanochtend werd bekend dat Aminvestco door de Italiaanse minister Carlo Calenda van Economische Ontwikkeling is verkozen om Ilva over te nemen. De investeerdersgroep betaalt volgens het ministerie 1,8 miljard euro voor de Italiaanse staalfabriek en zal bovendien 2,4 miljard euro investeren in onder meer het milieuvriendelijker maken van de fabriek.   

Van Zeijl stelde dat er al lange tijd interesse is voor een overname van de fabriek. De Italiaanse overheid kocht de fabriek op na de vele problemen omtrent milieuvervuiling, zo wist de marktvorser te vertellen. Volgens de analist van Actiam lijkt het erop dat Aminvestco een redelijk hoge prijs betaalt voor de staalfabriek, zeker in het licht van de extra investeringen die nodig zijn. 

De marktvorser sprak van een "gewaagde overname", maar wel een die de nodige synergievoordelen kan opleveren. "De fabriek heeft meer toegevoegde waarde onder de vleugels van Aminvestco dan onder die van de Italiaanse overheid", aldus Van Zeijl, die gelooft in de overnamestrategie van topman Lakshmi Mittal. "Mittal lijkt niet uit te zijn op het vergroten van marktaandeel, maar op het realiseren van synergievoordelen."

Op een licht rode beurs leverde het aandeel ArcelorMittal dinsdag 2,8 procent in. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

48 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

48 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

58 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder

Valuta: Trump houdt gemoederen valutamarkt bezig

ECB-notulen non-event.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,00 -0,36% -0,08 22,08
ARCELOR ... toevoegen aan uw watchlist 22,00 -0,36% -0,08 22,08