Beursblik: Morgan Stanley verhoogt advies ASR Nederland

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 08:43

Advies naar Overwogen.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het advies voor ASR Nederland verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 29,20 naar 33,80 euro.

De Amerikaanse zakenbank benadrukte de sterke kapitaalstromen die de beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep vanaf het huidige kwartaal genereert, waardoor een basis dividenduitkering in 2018 van 5,5 procent in het verschiet ligt. De analisten prezen daarnaast onder meer de interne solvabiliteitsratio en rekenen ook op meerdere aandeleninkoopprogramma's in de komende jaren.

Morgan Stanley voorziet ook dat een vermindering van het belang van de Nederlandse Staat in de toekomst de aantrekkingskracht van het aandeel zal vergroten. De beloning van het management zal dan meer afhankelijk gemaakt worden van de prestaties van het aandeel, hetgeen nu nog niet mogelijk is doordat de Staat grootaandeelhouder is. De zakenbank merkte op dat in de sector een variabele vergoeding van 55 procent gangbaar is. 

ASR Nederland sloot maandag op een rode beurs krap een procent lager op 28,00 euro.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Meeste aandelen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street begint de week zonder spektakel

FAANG-aandelen weer onder druk.

Gisteren - Lees verder

Hertz levert auto's aan Apple voor ontwikkeling zelfrijdende technologie - media

Aandeel van autoverhuurbedrijf flink in de lift op de berichten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting verdeeld slot

FAANG-aandelen onder druk.

Gisteren - Lees verder

Technisch herstel olieprijs

Koopjesjagers zien kansen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.