Beursblik: Morgan Stanley verhoogt advies ASR Nederland

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 08:43

Advies naar Overwogen.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft dinsdag het advies voor ASR Nederland verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 29,20 naar 33,80 euro.

De Amerikaanse zakenbank benadrukte de sterke kapitaalstromen die de beursgenoteerde Nederlandse verzekeringsgroep vanaf het huidige kwartaal genereert, waardoor een basis dividenduitkering in 2018 van 5,5 procent in het verschiet ligt. De analisten prezen daarnaast onder meer de interne solvabiliteitsratio en rekenen ook op meerdere aandeleninkoopprogramma's in de komende jaren.

Morgan Stanley voorziet ook dat een vermindering van het belang van de Nederlandse Staat in de toekomst de aantrekkingskracht van het aandeel zal vergroten. De beloning van het management zal dan meer afhankelijk gemaakt worden van de prestaties van het aandeel, hetgeen nu nog niet mogelijk is doordat de Staat grootaandeelhouder is. De zakenbank merkte op dat in de sector een variabele vergoeding van 55 procent gangbaar is. 

ASR Nederland sloot maandag op een rode beurs krap een procent lager op 28,00 euro.


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.