Beursblik: Nederlandse horeca beleeft hoogtijdagen

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 13:39

Alleen krimp bij aantal cafes.

(ABM FN-Dow Jones) De Nederlandse horeca beleeft hoogtijdagen dankzij de economische groei in Nederland en omringende landen. Dit bleek dinsdag uit een sectorrapport van het economisch bureau van ING.

In vijf jaar tijd steeg het aantal restaurants met ruim 15 procent en het aantal hotels met bijna 25 procent. Het aantal restaurants en snackbars doorbreken beide dit jaar de grens van 15.000 vestigingen en voor de hotels komt het aantal van 5.000 vestigingen dichtbij, zo meldden de economen van ING.

Het gaat echter minder voorspoedig met de cafés in Nederland. Door veranderend consumentengedrag zijn er steeds minder cafés en hun aantal krimpt richting de 10.000. De cafés die overblijven hebben overigens wel meer omzet te verdelen, voegde ING daar aan toe.

Na een sterk begin van 2017 verwacht het ING economisch bureau dat het omzetvolume in de horeca dit jaar in totaal met 5 procent zal groeien. 

"Veel horecaondernemers zien de klandizie toenemen", aldus sectoreconoom Thijs Geijer van ING. "Voor minder dan 1 op de 10 bedrijven is een gebrek aan gasten momenteel nog een belemmering, vier jaar terug had nog 1 op de 3 bedrijven daar nog last van", stelde hij.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 86,85 -0,98% -0,86 87,71
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 38,71 -0,41% -0,16 38,87