Beursupdate: Damrak lager van start gegaan

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 09:22

ASR Nederland positieve uitschieter na adviesverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is dinsdag conform verwachting lager geopend. Kort na de beursgong koerste de AEX index 0,4 procent lager naar 522,30 punten, terwijl de Midkap 0,1 procent prijs gaf.

Onder de vrijwel volledig roodgekleurde hoofdfondsen was staalconcern ArcelorMittal de grootste daler met 1,5 procent. Philips en NN Group gaven daarnaast circa een procent prijs. Randstad was het enige fonds dat met een miniem plusje in het groen noteerde.

In de Midkap ging ASR Nederland met een stijging van drie procent fier aan kop. De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley verhoogde het advies voor de Nederlandse verzekeringsgroep van Gelijkgewogen naar Overwogen, waarbij het koersdoel opwaarts werd bijgesteld van 29,20 naar 33,80 euro. Ook Air France-KLM zat met een winst van bijna een procent in de lift. Brancheorganisatie IATA voorzag maandag nog dat de winstgevendheid binnen de mondiale luchtvaartsector dit jaar hoger zal uitvallen dan eerder verwacht. OCI was de grootste daler met een procent. 

Onder de kleinere fondsen stond TMG Groep met twee procent onder druk. Nedap verloor daarnaast een procent.

Het lokaal genoteerde Ajax won 1,9 procent. De Telegraaf en het Algemeen Dagblad schreven dinsdag dat trainer Peter Bosz de voetbalclub zal verlaten in ruil voor het Duitse Borussia Dortmund. 


 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71