Borussia Dortmund presenteert Peter Bosz als coach

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 13:13

Bosz vertrekt uit Amsterdam.

(ABM FN-Dow Jones) Borussia Dortmund heeft dinsdagmiddag officieel de komst van coach Peter Bosz aangekondigd, nadat  er de afgelopen dagen al sterke geruchten waren dat de trainer een overstap zou maken van Ajax naar Dortmund.

Bosz, die recent nog met Ajax de finale van de Europa League speelde, tekende een contract in Duitsland voor twee jaar. De trainer neemt zijn assistent Hendrie Krüzen uit Amsterdam mee.

"Ik heb gemengde gevoelens bij deze overgang. Toen we Peter vorige zomer naar Ajax haalden was het niet de bedoeling dat na één jaar alweer een einde zou komen aan de samenwerking. We hebben, met name in de Europa League, een geweldig seizoen neergezet. Net als bij onze spelers trekt dat ook voor de trainer de aandacht van clubs uit de Europese topcompetities. Het ging ons te ver om hem aan zijn contract te houden en we zijn er met Dortmund goed uitgekomen. Het is nu aan ons om, voordat de voorbereiding begint, een goede opvolger te contracteren", zei algemeen directeur Edwin van de Sar van Ajax in een reactie.

Volgens diverse Nederlandse media boterde het tussen Bosz en Krüzen enerzijds en de rest van de technische staf bij Ajax al maanden niet meer.

Hoeveel Borussia Dortmund aan Ajax betaalt voor Bosz, maakten beide clubs niet bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AJAX toevoegen aan uw watchlist 11,00 -3,00% -0,34 11,10