Delivery Hero bereidt beursgang voor

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 08:40

Bezorgdienst hoopt 450 miljoen euro op te halen.

(ABM FN-Dow Jones) Delivery Hero bereidt een beursgang voor. Dit maakte de Duitse bezorgdienst van voedingsmiddelen en concurrent van Takeaway.com dinsdag bekend.

Het bedrijf uit Berlijn verwacht de komende maanden een notering in Duitsland te krijgen, afhankelijk van de marktomstandigheden en mikt daarbij op een bruto-opbrengst van 450 miljoen euro. Het bedrijf wil met de beursgang zijn positie in de bezorgmarkt verstevigen.

De uiteindelijke free float is afhankelijk van het aantal te plaatsen nieuwe aandelen en het aantal bestaande aandelen dat wordt verkocht aan investeerders.

Momenteel houdt Rocket Internet indirect een belang circa 35 procent in het bedrijf, terwijl Naspers circa 10 procent in handen heeft.

De beursgang zal ook een greenshoe kennen.

In 2016 boekte het bedrijf, dat in 2011 werd opgericht, een autonome omzet van 347 miljoen euro. Het operationeel resultaat (EBITDA) over het boekjaar kwam uit op 116 miljoen euro. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de omzet op vergelijkbare basis met 68 procent naar 121 miljoen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

BlackRock iets groter in AkzoNobel

Belang van ruim vier procent.

Gisteren - Lees verder

Invesco halveert belang in SBM Offshore

Belang nog nipt boven meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank kleiner in Wereldhave

Belang onder meldingsgrens.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank wat groter in Corbion

Belang van ruim 5 procent.

Gisteren - Lees verder

Beleggers positief de zomer in - ING Beleggersbarometer

Barometer licht lager in juni.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.