Europese beurzen lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 6 juni 2017, 18:31

Markt maakt zich op voor Britse verkiezingen en rentebesluit ECB.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag overwegend lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 389,40 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 1,0 procent op 12.690,12 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,7 procent op 5.269,22 punten. De Britse FTSE 100 sloot vlak op 7.524,95 punten.

De markt betrachtte dinsdag voorzichtigheid in aanloop naar de Britse parlementsverkiezingen donderdag, waarvan de uitkomst steeds ongewisser lijkt, waardoor de bezorgdheid over de manier waarop de Brexit-onderhandelingen zich zullen ontwikkelen toenemen.

"Er is deze week geen tekort aan richtinggevende gebeurtenissen", zei marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets. "Met de ECB-vergadering, de verklaring van oud-FBI-directeur Comey en de Britse algemene verkiezingen in het verschiet op donderdag, heeft deze week veel te bieden. Het conflict tussen Saoedi Arabië en Quatar mag ook niet genegeerd worden", voegde hij toe. "De markten in het Midden-Oosten reageerden geschokt en als de kwestie verder escaleert, kan de goudprijs richting de 1.350 dollar bewegen."

"Kortom, de markt maakt zich op voor een volatiele handelssessie op donderdag en vrijdag, omdat tenminste één van die cruciale gebeurtenissen scherpe bewegingen zou kunnen veroorzaken", voegden analisten van Rabobank toe.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in april op maand- en jaarbasis zijn gestegen met respectievelijk 0,1 procent en 2,5 procent. Verder was de macro-economische agenda leeg.

De ECB heeft afgelopen week voor circa 10,3 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, een miljard minder dan een week eerder. Door de aankopen in de week eindigend op 1 juni steeg de teller op weekbasis van circa 1.557,7 miljard naar 1.568,0 miljard euro.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 47,27 dollar, terwijl een augustus-future Brent 0,5 procent lager bewoog op 49,25 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1270. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1258 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dag stond er ook al een stand van 1,1255 op de borden.  

Bedrijfsnieuws

EasyJet kon dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de prijsvechter meldde dat het passagiersvervoer in mei met 9,5 procent steeg. Het aandeel won 0,7 procent.

Sectorgenoot Lufthansa won 1,6 procent, nadat HSBC het advies verhoogde van Houden naar Kopen.

Moderetailer Burberry verloor 3,7 procent, nadat HSBC het advies juist verlaagde van Houden naar Reduceren.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de handel van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent lager op 2.431,18 punten. De Dow Jones index daalde 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,1 procent in het rood.


Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst flink lager

Donald Trump zorgt voor nervositeit op de markt volgens Aberfeld.

8 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: winstwaarschuwing Brunel

ING ziet kansen voor geduldige belegger.

50 minuten geleden - Lees verder

Overschot lopende rekening eurozone loopt terug

Overschot in juni 21,2 miljard euro.

51 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: zwakke resultaten Vopak

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 50,00 euro.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende resultaten Stern

NIBC gaat koersdoel en winsttaxaties bijstellen.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.146,85 -0,57% -29,76 5.176,61
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.243,07 -0,32% -16,61 5.259,68